Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un loz câștigător a declanșat un adevărat război: 'Un milion de lire sterline nu a adus niciodată atâta mizerie'

Facebook
loz

Un cuplu se războiește pentru un premiu de 1 milion de lire sterline câștigat la un loz răzuibil, după ce ar fi cumpărat biletul "împreună", dar s-au despărțit câteva săptămâni mai târziu.

Michael Cartlidge, în vârstă de 39 de ani, susține că el și fosta sa iubită Charlotte Cox, în vârstă de 37 de ani, au cumpărat împreună biletul Loto de la un magazin din Spalding, Lincolnshire, conform DailyMail.

Dar, după ce s-a despărțit de el câteva săptămâni mai târziu,  Charlotte a fost considerată acum singurul câștigător de către șefii loteriei.

Cartlidge recunoaște că fosta sa iubită a plătit și a răzuit biletul. El susține că i-a sugerat ideea de a cumpăra unul și a încercat să îi transfere banii din magazin pentru a acoperi achiziția.

Michael spune că iubita lui, timp de un an, a fost inițial de acord să împartă banii, dar, după ce l-a părăsit câteva săptămâni mai târziu, a pretins că a fost singurul câștigător.

O sursă a declarat pentru The Sun: "Un milion de lire sterline nu a adus niciodată atâta mizerie".

Șefii Loteriei Camelot au lansat  o investigație, care a inclus vizionarea înregistrărilor CCTV din magazin și i-au indicat lui Cartlidge că banii vor fi împărțiți, spune el.

Dar se îpare că noii proprietari ai Loteriei, Allwyn, au decis că Charlotte Cox este câștigătoarea de drept.

Inginerul de securitate, Michael Cartlidge, susține că are dreptul la jumătate din bani și ia în considerare lansarea unei acțiuni în justiție.

"Sunt în stare de șoc. Pot să recunosc deschis că nu am fi obținut acel bilet fără Charlotte, dar nici ea nu l-ar fi obținut fără mine', a declarat el pentru publicație.

'Știu că a fost contul ei bancar cel care a plătit pentru el, dar ar trebui să fie 50-50 din punct de vedere moral', a adăugat el.

Charlotte Cox a ripostat aseară la afirmațiile 'prostești', o sursă declarând publicației că fostul ei partener nu avea 'niciun drept' asupra premiului cel mare.

Filmul evenimentelor

Cuplul era împreună de trei luni înainte de a începe drama de la loto.

În noaptea câștigului, Michael Cartlidge locuia în casa iubitei lui, iar cei doi au decis să meargă la Lidl-ul local pentru a cumpăra clătite de rață pentru cină.

El susține apoi că i-au sugerat să meargă la Nisa de alături pentru a cumpăra câteva lozuri de 5 lire sterline.

Potrivit lui Michael Cartlidge, fosta sa parteneră i-a spus că nu are bani pentru a plăti pentru asta, așa că el își pregătea aplicația bancară pentru a face transferul.

'Am început transferul, l-am ținut în sus ca să i-l arăt. Mă puteți vedea făcând acest lucru pe camerele de supraveghere ale magazinului, pe care Camelot le are.

'Semnalul a fost prost, așa că nu s-a transmis în acel moment în magazin, era doar în procesul de transfer. Micul cerc de încărcare se învârtea. A cumpărat cele două bilete cu cardul ei și când am ajuns acasă l-a zgâriat'.

Spre uimirea lor, una dintre cărțile de răzuit le-a adus jackpotul de 1 milion de lire sterline.

40 de minute mai târziu, transferul domnului Cartlidge a fost efectuat.

Cuplul și-a sărbătorit câștigul cu o excursie la mare. Aveau mai multe planuri în lucru, cum ar fi cumpărarea unei case împreună și achiziționarea unei mașini.

Biletul a fost pus pe numele doamnei Cox, dar a spus că banii trebuiau să ajungă într-un cont comun.

Dar trei săptămâni mai târziu, "din senin", Michael Cartlidge a primit un telefon prin intermediul unuia dintre prietenii ei, spunându-i să părăsească casa.

Așa că a plecat - și a luat cu el cardul câștigător.

El a declarat pentru publicație că lucrurile au început să devină "dubioase" și a simțit că ea "punea ceva la cale".

Așa că a decis să ia cartea de răzuit și să meargă să stea la mama sa.

La întoarcerea acasă, Charlotte Cox și-a dat seama că fusese luat cardul și a luat legătura cu Camelot pentru a obține ajutor în această situație.

În urma unei medieri, în cadrul căreia reprezentanții Camelot s-au deplasat în Lincolnshire pentru a-i intervieva separat pe cei doi în legătură cu disputa, au reușit să recupereze biletul.

Ce se întâmplă cu marele premiu

Cartlidge a declarat că a petrecut Ajunul Crăciunului la casa iubitei lui, îmbrăcat în Moș Crăciun, crezând că cei doi au lăsat în urmă disputa.

Iar pe 25 ianuarie, un oficial Camelot a trimis un mesaj fostului cuplu în care spunea că echipa juridică încă se decide ce să facă, dar că se pregătește un proiect privind împărțirea premiului.

Dar la 10 februarie, la mai puțin de două săptămâni de când noul proprietar Allwyn a preluat conducerea Loteriei Naționale, Cartlidge a primit o scrisoare în care i se spunea că nu are dreptul la niciun ban.

El insistă acum că este "pregătit să lupte".

Dar  Cox susține cu tărie că acest caz este "un gunoi", iar un prieten de-al ei a declarat pentru The Sun: "Nu poți să crezi un cuvânt din ce spune acest om".

Conform regulilor Allwyn's, doar numele scris pe spatele biletului poate revendica premiul.

Acesta a declarat pentru The Sun: "Regulile Loteriei Naționale pentru jocurile de tip "Scratchcard" clarifică faptul că doar o singură persoană poate fi proprietarul unui bilet și că doar persoana al cărei nume și adresă sunt scrise pe spatele unui bilet de răzuit câștigător poate revendica un premiu. Acest lucru înseamnă că un premiu poate fi plătit doar unei singure persoane, iar acest lucru este întotdeauna comunicat în mod clar celor care solicită premiul.

'În cazul în care un solicitant este de acord să împartă un premiu cu alte părți (de exemplu, jucătorii dintr-un sindicat) după ce premiul a fost plătit, recomandăm întotdeauna să se încheie un acord legal între părțile interesate.

'În cazul în care nu există un acord, orice dispută între părți trebuie să fie rezolvată între ele.'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.