Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lunetist ucrainean a ucis un soldat rus de la 2,68 km distanță / Care este recordul mondial pentru cea mai lungă ucidere

euromaidanpress.com
lunetist

Lunetistul ucrainean a eliminat un soldat rus la 1,68 mile distanță, apropiindu-se de recordul mondial pentru cea mai lungă ucidere, anunță ladbible.com Armata ucraineană a afirmat că unul dintre lunetiștii săi a doborât un soldat rus la o distanță de 2.710 metri (1,68 mile), aproape de a doborî un record mondial.

Din 2009 până în 2017, fostul soldat britanic Craig Harrison a deținut recordul pentru cea mai lungă împușcătură după ce a nimerit doi mitraliori talibani în Afganistan de la o distanță de 2.475 de metri (1,53 mile).

Totuși, acest lucru s-a schimbat în 2017, când un lunetist canadian din cadrul Joint Task Force 2 a neutralizat o țintă a Statului Islamic în Irak de la o distanță de 3.540 de metri (2,19 mile).

Deși lunetistul ucrainean l-a detronat pe Harrison de pe locul al doilea, nu a reușit să ajungă pe primul loc. Autoritățile l-au felicitat totuși pe soldat pentru reușita sa, inclusiv Garda Națională a Ucrainei, care a obținut imagini ale tirului pe 11 noiembrie.

Alături de fotografii, aceasta a spus într-o declarație: "Odată cu venirea amurgului, lunetiștii din unitățile de forțe speciale ale Gărzii Naționale pleacă la vânătoare. "Această reușită este o muncă foarte rapidă și precisă a unuia dintre ei noaptea trecută."

O declarație din partea organizației spune: "În acest moment, nu există nici un fel de imagini de război: "Un lunetist ucrainean a fost foarte aproape de recordul mondial pentru cel mai lung tir de luptă al unui lunetist. "Ocupantul a fost eliminat de o lovitură precisă a forțelor noastre speciale și o distanță de 2.710 metri, distanță care acum ocupă locul 2 în clasamentul mondial, confirmat de comandamentul Forțelor Armate.

"Dorim să le reamintim că primul loc în lume este ocupat de o împușcătură a unui lunetist canadian de la o distanță de 3.540 de metri în timp ce îndeplinea o misiune în Irak.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.