Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mafiot italian a evadat dintr-o închisoare de înaltă securitate

facebook.com
evadare

Autorităţile italiene îl caută pe mafiotul Marco Raduano, care a evadat vineri dintr-o închisoare de înaltă securitate din insula Sardinia, folosind o coardă confecţionată din cearceafuri, evadare care a determinat opoziţia să ceară marţi audierea guvernului condus de Georgia Meloni pentru a da explicaţii, relatează agenţiile EFE şi ANSA, potrivit Agerpres.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentul în care Marco Raduano a coborât pe zidul exterior al închisorii cu ajutorul corzii realizate din cerceafuri legate, a sărit pe sol şi a fugit.

Conform primelor ipoteze ale anchetei, mafiotul în vârstă de 39 de ani a furat un set de chei lăsate nesupravegheate de personalul închisorii, a reuşit apoi cu aceste chei să deschidă o uşă blindată către ieşirea în curtea închisorii şi în final a fugit după ce a escaladat zidul.

Marco Raduano este membru al mafiei Gargano, o grupare infracţională violentă care operează în regiunea Puglia, în sud, în partea aşa-numită "tocul Italiei". El a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor, trafic de stupefiante şi deţinere ilegală de arme.

Ministrul italian al justiţiei, Carlo Nordio, urmează să fie convocat în faţa parlamentului pentru a da explicaţii, în timp ce autorităţile încearcă să elucideze cum a putut acel mafiot să evadeze dintr-o închisoare de înaltă securitate, unde personalul neglijent şi-a dat seama de fuga deţinutului abia la două ore după ce acesta escaladase zidul.

Aceasta este prima evadare petrecută la închisoarea Badu 'e Carros, creată în anul 1970 şi unde sunt închişi o serie de terorişti şi mafioţi. Raduano era supus acolo unui regim de detenţie de tipul AS3, adică un regim de supraveghere întărită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.