Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un magnat britanic și-a arătat interesul pentru a cumpăra clubul Manchester United. El este un fan vechi al 'diavolilor roșii'

www.worldsoccer.com
manchester united

Magnatul britanic Jim Ratcliffe şi-a manifestat public interesul de a cumpăra clubul Manchester United, după ce un alt magnat, Elon Musk, a recunoscut că planul lui de a prelua clubul din Premier League a făcut parte dintr-o glumă de lungă durată, transmite Reuters, conform AGERPRES.

Musk, cel mai bogat om de pe planetă, a postat un mesaj pe Twitter că vrea să cumpere United, înainte de a clarifica că totul era o glumă şi nu vrea să achiziţioneze nicio echipă din sport.

Familia americană Glazer, care deţine United, se află într-o postură incomodă, după ce echipa din Manchester a pierdut primele două meciuri din Premier League şi ocupă ultimul loc.

''Dacă clubul este de vânzare, Jim este cu siguranţă un cumpărător potenţial. Dacă ceva de genul acesta e posibil, ne-ar interesa să vorbim în vederea unei posesii pe termen lung'', a declarat un purtător de cuvânt al lui Ratcliffe.

Fără niciun trofeu în cinci ani, United şi-a mărit datoriile nete cu 11%, până la 598 milioane dolari, la finele lunii martie. Familia Glazer a fost criticată că nu renovează stadionul Old Trafford, cu o capacitate de circa 75.000 de locuri.

Ratcliffe, care conduce combinatul chimic Ineos, provine din Manchester şi este un fan vechi al lui United.

''Nu este vorba despre banii care au fost cheltuiţi sau nu au fost cheltuiţi. Jim se uită la ce se poate face acum şi ştie cât de important este clubul pentru oraş şi simte că este timpul potrivit pentru o resetare'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ratcliffe a eşuat anul acesta în tentativa de a cumpăra clubul londonez Chelsea, care în cele din urmă a fost achiziţionat de un grup de investiţii condus de Todd Boehly şi Clearlake Capital.

United s-a clasat pe locul şase sezonul trecut şi a ratat prezenţa în Liga Campionilor, iar noul antrenor Erik ten Hag nu a reuşit să-şi impună filosofia sa de joc, astfel că echipa a pierdut primele două meciuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.