Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un manifestant de 26 de ani a fost ucis în timpul protestelor din nordul Libanului

AFP
proteste Liban

Un manifestant de 26 de ani a fost ucis în Liban în ciocnirile nocturne între armată şi protestatari în oraşul Tripoli (nord), au anunţat marţi familia sa şi o organizaţie a salvatorilor, relatează AFP potrivit Agerpres.

Fuad al-Saman a intrat în comă după ce a fost împuşcat cu muniţie de război în coapsă, a declarat pentru AFP sora sa Fatma, care a acuzat armata că este responsabilă.

"A coborât în stradă pentru a-şi cere drepturile, nu era înarmat şi nu a aruncat cu pietre în armată", a spus ea, afirmând despre el că este un "martir al revoluţiei".

Funeraliile tânărului, tatăl unei fetiţe, au fost organizate marţi în oraşul din nordul Libanului.

Armata şi-a exprimat "profundul regret", anunţând deschiderea unei anchete şi dând asigurări că respectă libertatea de expresie cu condiţia ca mobilizarea să nu se transforme în vandalism.

Scenele de gherilă urbană au continuat până târziu în noapte, într-un oraş Tripoli învăluit de fumul gazelor lacrimogene şi unde au răsunat tirurile de somaţie, potrivit unui cameraman al AFP.

Membrii Asociaţiei medicale islamice au anunţat un bilanţ al ciocnirilor de un mort şi 27 de răniţi.

Manifestantul a "murit în urma rănilor suferite" marţi dimineaţă, potrivit unui comunicat. Răniţii au fost loviţi de "gloanţe reale sau de cauciuc, precum şi de pietre aruncate".

De cealaltă parte, 40 de militari au fost răniţi, potrivit armatei, care susţine că a fost atacată cu pietre şi că trei bănci au fost incendiate.

De mai multe zile, Libanul se confruntă cu o recrudescenţă a tensiunilor şi manifestanţii au reluat mobilizarea pentru a denunţa o inflaţie galopantă şi o depreciere fără precedent a lirei libaneze.

Grava criză economică care afectează ţara de luni de zile a declanşat în octombrie 2019 proteste inedite împotriva clasei politice, acuzată de corupţie şi de incompetenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.