Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un manifestant din Belarus, rănit de glonţ, a murit la spital

CNBC
Belarus trupe speciale Minsk

Un bărbat din Belarus rănit de glonţ în timpul unei manifestaţii împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, reprimată violent de poliţia antirevoltă, a murit miercuri la spital, au informat rudele sale, citate de site-ul de ştiri tut.by, potrivit Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a confirmat într-un comunicat decesul lui Ghennadi Şutov, în vârstă de 43 de ani, în urma unei ''puternice deteriorări'' a stării sale de sănătate, fără să menţioneze cauza rănilor.

Acesta este al treilea deces de la începutul protestelor împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 9 august, contestate de opoziţie şi care s-au soldat, de asemenea, cu zeci de răniţi şi au dus la 6.700 de arestări.

Potrivit presei din Belarus, Ghennadi Şutov a murit într-un spital militar din Minsk, după ce a fost rănit la cap în timpul manifestaţiei din 11 august, la Brest, oraş din vestul ţării.

Citește și: Ministrul Educației a făcut noi precizări! În ce condiții vor începe școlile

Poliţia a recunoscut pe 12 august că a tras cu muniţie reală cu o zi înainte împotriva manifestanţilor "agresivi" şi înarmaţi, potrivit ei, cu bare metalice, la Brest, rănind unul dintre ei.

Rudele lui Gennadi Şutov au declarat, la rândul lor, presei că acesta nu a fost deloc "agresiv", ci mergea pur şi simplu pe stradă când a fost împuşcat de pe acoperişul unei clădiri.

Situaţia din Belarus va face obiectul unui summit extraordinar al UE miercuri, la care se aşteaptă o extindere la alţi oficiali belaruşi a sancţiunilor luate deja săptămâna trecută după reprimarea protestelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.