Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mare jurnalist român e pus în fața unor acuzații dure: 'Participă la jocuri murdare'

Elainealtar.wordpress.com
presa

Acuzaţii extrem de grave şi proteste fără menajamente la adresa unei foste vedete ProTV. Acesta este acuzat de jocuri murdare în Republica Moldova. Este vorba despre Cristian Tabără care este mitraliat de mai mulţi oameni politici din Basarabia şi nu numai.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

Potrivit qmagazine.ro, Cristian Tabără este acuzat de legături cu temutul Vladimir Plahotniuc şi de faptul că ar fi 'prelucrat' mai multe ştiri la Publika TV. Cei de la Platforma Civică DA fac apel către mai mulţi intelectuali din România şi lansează acuzaţii fără menajamente la adresa lui Tabără.

"Conduita unuia dintre reprezentanții mass-media românești, Cristian Tabără, acum angajat la postul de televiziune Publika TV din Chișinău, compromite grav imaginea breslei jurnaliștilor din România. Co-prezentator al emisiunii de linșaj mediatic „Fabrica”, de la postul respectiv, prin conduita sa, C. Tabără a stârnit indignarea nu doar în rândul publicului TV din Republica Moldova, dar și din România.

Citește și: Guvernul Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală! Despre ce e vorba

Faptul că C. Tabără participă fără scrupule la jocurile murdare și incompatibile cu statutul de jurnalist al celor de la Publika TV, una dintre televiziunile oligarhului Vladimir Plahotniuc (care a monopolizat piața audiovizuală din Republica Moldova), este deja bine cunoscut la Chișinău. Dar prestațiile sale din ultimele luni depășesc orice limite și încalcă extrem de grav Codul deontologic al jurnalistului și legislația în vigoare. Una dintre ultimele isprăvi ale lui C. Tabără s-a consumat în emisiunea „Fabrica” din 27 iulie 2017, difuzată la Publika TV.

Citește și: Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României

Prin trucaj de imagini, prin citarea unor clone mediatice, cum este http://www.jurnalul.md, creat pentru a genera confuzie și a deruta cititorii site-ului www.jurnal.md, opoziția pro-europeană și antioligarhică este linșată, iar cetățenii sunt manipulați și induși în eroare. Infracțiunea mediatică constă în faptul că C. Tabără a făcut comentarii acide despre Maia Sandu și partidul de opoziție pe care îl conduce, bazându-se pe un fals de imagine evident. Poza comentată de C. Tabără în cadrul emisiunii este o imagine preluată de la o conferință de presă a PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate), unde, în spatele celor așezați la masă, stau persoane cu pancarte în mâini.

Pe imaginea difuzată de Publika TV, inscripțiile de pe pancarte sunt trucate și falsificate și conțin cu totul alte mesaje decât cele reale. Spre exemplu, inscripția „Abrogați, apoi plecați” a fost înlocuită cu „Free Petrenco”, „Moldova, trezește-te!” cu „Renato Usatâi, we miss you, we need you ”, iar „Protestăm, nu cedăm” a fost substiuită cu un mesaj indecent, ce mă vizează direct. Totodată, în aceeași emisiune, C. Tabără a indus în eroare telespectatorii, interpretând voit eronat, practic mințind, în privința conținutului unei postări de-ale mele pe FB, afirmând că eu chipurile pledez pentru un război pe Nistru, în consens cu vicepremierul rus Rogozin, ceea ce, evident, nu corespunde adevărului.", mai spun cei din Platforma Civică DA, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.