Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un masacru similar celui din Texas, evitat de poliția canadiană - Un bărbat înarmat a fost împușcat în apropierea unei școli

CBC News
politie canada

Poliţia din Toronto a împuşcat şi a ucis un bărbat care mergea pe stradă cu o armă, într-un cartier al oraşului, joi după-amiază, incident care a făcut ca cinci şcoli aflate în apropiere să fie plasate în lockdown preventiv, au afirmat oficiali ai municipalităţii, conform Reuters.

Poliţiştii care au intervenit în urma unei sesizări privind prezenţa unui om înarmat în zonă au tras după ce bărbatul cu arma i-a înfruntat, a spus şeful Poliţiei din Toronto James Ramer, într-un briefing de presă. El a refuzat să ofere mai multe detalii, spunând că ancheta este în desfăşurare.

Anterior, Poliţia din Toronto a afirmat, pe Twitter, că poliţiştii l-au împuşcat şi că suspectul, descris ca un bărbat în jurul vârstei de 20 de ani, a fost rănit.

Locul unde bărbatul a fost împuşcat de poliţiştii din Toronto se află la circa 130 de metri de Şcoala primară "William G. Davis", care a fost ultima dintre cele cinci şcoli care a ieşit din lockdown.

Măsurile de lockdown în şcoli au fost ridicate după câteva ore, potrivit autorităţii şcolare din Toronto.

Incidentul vine la câteva zile după ce un bărbat înarmat a ucis 19 copii şi doi profesori în Texas, la o şcoală. Incidentul din Texas a alimentat îngrijorările legate de violenţa armelor în întreaga lume.

Poliţia din Toronto a blocat şoseaua la circa 300 de metri în zona incidentului pentru ca anchetatorii să ridice probe, a afirmat un martor ocular pentru Reuters.

"Cu siguranţă înţeleg trauma şi cât de traumatic trebuie să fie fost acest lucru pentru personal, elevi şi părinţi, având în vedere evenimentele recente care au avut loc în Statele Unite", a spus Ramer.

Ramer a afirmat că Poliţia din Toronto nu are încă toate detaliile incidentului şi "nu vreau să speculez şi să sugerez că este ceva similar cu ce se întâmplă în Statele Unite".

Atacul de la şcoala din Texas de marţi este unul dintre cele peste 200 de atacuri cu armă de foc raportate în Statele Unite în 2022, potrivit unei organizaţii non-profit, Gun Violence Archive.

Rata omorurilor prin împuşcare în Canada este de 0,5 la 100.000 de persoane, mult mai scăzută decât în SUA - 4,12, potrivit unei analize din 2021 a Institutului pentru Măsurători şi Evaluări în Săntătate de la Universitatea din Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.