Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic și o asistentă din Slobozia, trimiși în judecată de DNA

medic

Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia au fost trimise în judecată pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA.

Ionela Dumitrescu, medic specialist cu atribuţii de conducere şi control, şi Liliana Elena Bordea, asistent medical la cabinetul de balneofizioterapie, sunt acuzate de câte 75 de acte materiale de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES.

Citește și: Magistrații, MEMORIU către Avocatul Poporului: Ce au cerut

"În perioada mai-iunie 2015, inculpatele Dumitrescu Ionela şi Bordea Liliana-Elena, în calitate de medic, respectiv asistent medical, au primit cu titlu de mită de la mai mulţi pacienţi sume de bani sau produse în legătură cu efectuarea de controale medicale, consulturi, prescrierea de reţete, de proceduri medicale pentru recuperare şi emiterea unor certificate de concediu medical. Primirea banilor a avut loc în perioada sus menţionată, cu o frecvenţă aproape zilnică, uneori de mai multe ori pe zi, în total 75 de acte materiale", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, sumele de bani şi produsele au fost primite de cele două într-un cabinet medical situat la parterul Policlinicii Spitalului de Urgenţă Slobozia.

Procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 2.150 lei şi 100 de euro, găsite asupra inculpatei Ionela Dumitrescu cu ocazia percheziţiei efectuate la cabinetul medical, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ialomiţa, cu propunerea de a se menţine măsura asigurătorie dispusă de procuror, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.