Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic de la Urgenţă avertizează: Drumeţiile se termină de cele mai multe ori la UPU ca să scoatem căpuşele

PestControl
capuse

Medicul Draia Cotizo, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, atrage atenţia că majoritatea pasionaţilor de drumeţie în aer liber ajung la spital muşcaţi de căpuşe.

În context, medicul, care este consilier judeţean PSD, a cerut ajutorul Consiliului Judeţean (CJ), în şedinţa de joi, potrivit agerpres.ro.

"În legătură cu punctele legate de colaborarea cu Direcţia Sanitar Veterinară şi programul de drumeţii, vreau să zic că ar trebui să regândim sau să ne aducem din nou aminte de problema căpuşelor din partea aceasta de drumeţie, de cele mai multe ori. Poate încercăm cu nişte organe abilitate să rezolvăm ceva în direcţia asta, că altfel se vede că drumeţiile se termină de cele mai multe ori la UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe n.r.), la noi, ca să le scoatem căpuşele", a declarat Draia Cotizo.

Consiliul Judeţean Sibiu a anunţat recent că în acest an şi cel următor şi-a propus să deruleze cel mai amplu program de atragere de turişti în judeţ, pasionaţi de drumeţii.

Înainte de pandemie, judeţul Sibiu figura în statistici ca fruntaş în ţară la numărul de oameni muşcaţi de căpuşe şi diagnosticaţi cu boala Lyme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.