Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic ginecolog din Republica Moldova nu este de acord cu prezența tatălui la naștere: Să vadă femeia cu 'părul de parcă a băgat două degete în priză'

nastere maternitate sanador

Medicul obstetrician-ginecolog Vadim Scarlat, din Republica Moldova, a ajuns în centrul unui scandal, după ce a declarat că bărbatul nu ar trebui să vadă femeia în timpul nașterii. Acesta și-a argumentat părerea spunând că bărbatul nu ar trebui să vadă femeia cu „părul de parcă a băgat două degete în priză, plină de sânge și mase fecale”, transmite Știri.md.

Femeia trebuie să fie o enigmă, șic. Nu trebuie să deschidă tot. În caz de ceva, îți poate spune: „Tu rău te-ai scremut și de asta ceva” și fraza îți taie tot. De ce maternitatea a devenit loc de trecere? De ce ți-ai mai luat doctor? În sala de operații nu intră persoane terțe. Eu întreb - ce să facă el? Cât va rezista el să te vadă suferind?”, spune medicul.

Vadim Scarlat a menționat că bărbatul este cel care va intra primul în panică, iar el trebuie să vadă doar ce este frumos.

El trebuie să vadă ceea ce este frumos. Femeia a născut, și-a revenit, s-a sculat, a fost la duș, s-a adus în ordine, s-a îmbrăcat, și-a făcut machiaj, coafură, a venit și i-a întâmpinat în salon. Dar nu extenuată, coafură ca și cum a pus două degete în priză, murdară de sânge, mase fecale, asta nu-i normal. Femeia trebuie să rămână ceva frumos, o enigmă. Odată ce te-ai adresat la serviciul medical... în naștere trebuie să fie o persoană auxiliară, cu masaj, cu apă, vă ajută să vă mișcați, culcați”, a declarat Vadim Scarlat în cadrul unui podcast.

La scurt timp, jurnalista Nata Albot a venit cu o reacție și a scris ironic că pentru ca o femeie să evolueze trebuie să fie machiată, coafată, spălată, altfel nu vor ieși fotografii frumoase pe Instagram și bărbații vor leșina sau vor pleca la altele.

Oricât de talentat ar fi domnul doctor Scarlat în meseria sa, atitudinea față de femeie în perioada postpartum și față de valorile pe care se bazează o relație au nevoie urgent de training de schimbare a mentalității”, a scris Nata Albot pe Facebook.

Și scriitoarea Ionela Hadârcă a venit cu o reacție la acest subiect, catalogându-l pe medic drept un ghiocel sensibil, „care așa se mai teme de sânge și nu a mai văzut mase fecale”.

Dle Scarlat. Eu tare vreau ca dumneavoastră, personal, să scoateți din dumneavoastră un om, să simțiți pe pielea dumneavoastră cum e când îți pare că-ți explodează ochii în cap de durere. Durere la care se mai adaugă și frica că va merge ceva rău, că vei face ceva aiurea și va suferi copilul. În care medicii nu te menajează cu alintături sau chiar îți mai presară câte o răutate. În care ești ATÂT de vulnerabilă, încât depinzi total de voia sorții și de niște oameni străini. Și când prezența, căldura, susținerea omului apropiat (care participă egal în crearea făpturii care vine pe lume) este ca aerul”, a scris Ionela Hadârcă.

Deci dacă reușiți vreodată să împingeți din Dvs. un om, vă rog să mergeți direct la baie și să vă faceți machiaj, narașcivanii, implanturi, să vă cățărați pe kabluci și să porniți drept de-acolo webinare, retreaturi, ce vreți. Să învățați femeile să fibă zeițe. Dar până atunci, puteți să folosiți acel organ pentru a vă băga în el lecțiile misogine, toxice, abuzive și primitive”, a mai spus Ionela Hadârcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.