Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic nefrolog din Iași a cerut să fie detașat de la Spitalul C.I. Parhon la Spitalul Județean Suceava: Teama te ajută să rămâi sănătos

Facebook
spital doctori plang

Un medic nefrolog din Iași a cerut să fie detașat de la Spitalul C.I. Parhon la Spitalul Județean Suceava, susținând că oricum ar fi luat decizia izolării de familie, iar la Suceava poate ajuta pacienții, anunță MEDIAFAX.

Despre teama de infectare, Ionuț Nistor spune că îl ajută să respecte toate protocoalele.

Ionuț Nistor, medic nefrolog la Spitalul C.I. Parhon din Iași, a decis să plece la Suceava în urmă cu o săptămână.

Citește și: Klaus Iohannis spulberă visurile românilor: Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm

Spune că a luat această decizie deoarece o parte dintre nefrologii din Suceava erau infectați cu noul coronavirus, iar cineva trebuia să aibă grijă de pacienți.

Vinerea trecută, la prânz, a aflat că cererea de detașare i-a fost aprobată, iar seara deja făcea vizita la Spitalul din Suceava.

„Am găsit un spital care are nevoie de ajutor și pacienți care au nevoie de ajutor și personal care muncește și încearcă să facă cât se poate mai bine acești pacienți. Am plecat cu o echipă, o rezidentă care lucrează cu mine în spital și două colege rezidente în dializă, pentru pacienții dializați cronic", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuț Nistor, medic nefrolog.

Acesta e recunoscut că decizia de a pleca la Suceava, acolo unde sunt cele mai multe cadre medicale infectate nu a fost una ușoară, însă a explicat că riscul de a intra în contact cu un pacient infectat este minim dacă respectă protocoalele.

„Cred că din punct de vedere al riscurilor era mai riscant pentru familia mea să mă întorc în fiecare zi acasă de la spital. Și atunci, oricum urma decizia de a mă autoizola și o parte din personalul din Iași, din cei care au rămas au făcut la fel. Și știm că aici trei din patru colegi sunt diagnosticați, o parte din ei - doi, sunt în spital. Am considerat că aici pot și putem ajuta mai mult. Este o decizie care cred că este în primul rând în beneficiul pacienților", a explicat Ionuț Nistor.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Dar teama există, afirmă el.

„Teama te ajută să respecți absolut toate protocoalele și te ajută să te dezinfectezi, să ții aceste echipamente de protecție care sunt foarte dificil de suportat, care îți limitează mult mișcările, îți limitează mult câmpul vizual. Totuși te ajută această teamă să rămâi sănătos", a mai declarat medicul.

Ionuț Nistor face și un apel către colegii săi.

„Acest eveniment de la Suceava trebuie să ne ajute să luăm decizii care poate sunt dificile, dar este nevoie și va fi nevoie, poate și în alte puncte din țară să ajutăm echipe care au rămas descompletate", susține medicul, explicând că spitalele județene de oriunde din țară au mult mai puține cadre medicale față de centrele universitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.