Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic specialist de la ANTIDROG a explicat de ce CANNABISUL este PERICULOS, dar nu are efecte foarte puternice asupra sănătății

canabis

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog trag un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de cannabis, drog care perturbă foarte mult simțuri precum cel de coordonare, auditiv sau cel vizual. Cannabisul poate produce astfel efecte extrem de grave din punct de vedere social, informează Mediafax.

„Cannabisul nu are efecte foarte puternice din punct de vedere al sănătății. Efectele pe care le determină consumul de cannabis sunt asupra comportamentelor pe care le poate dezvolta persoana consumatoare. Acest drog produce efecte negative din punct de vedere social. Eu pot să consum acum cannabis, simțurile îmi sunt alterate, mă sui la volan să plec spre casă, și atunci pot produce accidente de circulație foarte ușor”, a precizat, miercuri, Bogdan Gheorghe, medic în cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA).

Potrivit acestuia, cannabisul face parte din categoria drogurilor perturbatoare, spre deosebire de heroină, care inhibă simțurile.

Citește și: ALERTĂ NAȚIONALĂ Sute de mii de ouă CONTAMINATE au fost vândute: Alte câteva sute de mii au fost confiscate

„Prin consumul de cannabis sunt afectate simțurile de coordonare, cel vizual și cel auditiv. De cele mai multe ori, se face comparație între cannabis și heroină. Sunt două droguri diferite, cu efecte diferite, atât din punct de vedere al efectelor asupra sistemului nervos central cât și asupra organismului. Cannabisul face parte din categoria drogurilor care perturbă, spre deosebie de heroină, care inhibă și cocaina, care stimulează”, mai explică medicul ANA.

Potrivit lui Bogdan Gheorghe, cannabisul este pe ultimul loc în ceea ce privește efectele drogurilor asupra sănătății.

„Din punct de vedere al efectelor directe asupra sănătății, heroina este pe primul loc, iar cannabisul este pe ultimul loc. De aceea, sunt multe țări care nu mai pun consumul de cannabis ca o problemă de sănătate publică, dar eu, ca medic, trag un semnal de alarmă asupra efectelor din punct de vedere social”, mai explică medicul de la ANA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.