Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic SPULBERĂ MITUL bilanțului zilnic Covid-19: 'Nu spune nimic și nu servește la nimic, decât la anxietatea oamenilor'

amazonaws.com
medic

Un medic italian cere renunțarea la bilanțul zilnic COVID, spunând că numărul infecțiilor noi este irelevant și duce doar la anxietate. În plus, oamenii vor sfârși printr-un blocaj psihologic și social, iar țara se va bloca, relatează Mediafax.

„Acest mod de a gestiona COVID trebuie să se schimbe. Nu ar trebui să continuăm să îi numărăm ca pacienți COVID pe cei care sunt internați pentru o fractură și care sunt testați pozitiv. De asemenea, trebuie să încetăm cu bilanțul zilnic care nu spune nimic și nu servește la nimic, decât la anxietatea oamenilor", a spus directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul San Martino din Genova, Matteo Bassetti.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „L'Italia s'è desta” de la un post de radio.

„Ce rost are să spunem că avem 250.000 de persoane care au teste pozitive? Pe de o parte, acestea sunt cifre care ne fac să arătăm rău în fața restului lumii, pentru că pare că totul merge prost, dar nu este așa. În realitate, alte țări care au mult mai multe infecții decât noi încearcă să le gestioneze în mod diferit. Dacă vom continua așa, vom sfârși prin a intra într-un blocaj psihologic și social. Dacă vom continua să facem toate aceste teste nemotivat vom ajunge la un punct în care vom avea atât de multe cazuri pozitive și contacte încât Italia se va bloca”, afirmă Bassetti.

Pentru acesta, important e să se știe câți oameni ajung în spital cu pneumonie COVID și câți oameni ajung în spital cu alte boli și sunt testați pozitiv: „Trebuie să înțelegem dacă presiunea asupra spitalelor este cauzată de COVID sau de numărul mare de teste făcute. Medicii ar trebui să fie ascultați mai mult. În prezent, acest virus provoacă la majoritatea persoanelor vaccinate o formă asemănătoare gripei. Spitalele sunt pline de oameni nevaccinați care trebuie să fie vaccinați. Este nevoie urgentă de o schimbare de ritm în gestionarea pandemiei".

„Împărtășesc punctul de vedere al lui Matteo Bassetti cu privire la inutilitatea bilanțului zilnic de infecții, deoarece numărul de infecții în sine nu spune nimic. În ceea ce mă privește, am propus, de asemenea, ministrului Sănătății să reflecteze asupra actualului sistem de raportare”, a declarat pentru Agenția ANSA subsecretarul pe sănătate Andrea Costa.

Acesta a subliniat că sistemul sanitar trebuie să se concentreze pe spitalizări și gradul de ocupare a secțiilor de terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.