Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medicament antimicrobian pentru ulcer ar putea fi folosit împotriva COVID-19: Testele realizate pe animale au dat rezultate

Wuppertal Tatal
coronavirus COVID 19

Un medicament antimicrobian împotriva ulcerului stomacal şi infecţiilor bacteriene s-a dovedit promiţător în lupta împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, în urma unor teste realizate pe animale, au anunţat luni cercetători de la Hong Kong, relatează AFP, potrivit news.ro.

Cercetări au fost realizate cu scopul de a evalua dacă medicamente care conţin metale - folosite frecvent împotriva bacteriilor - ar putea avea proprietăţi antivirale în lupta împotriva SARS-CoV-2.

Citește și: Codrin Ștefănescu, vești despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece

În teste efectuate pe hamsteri aurii, cercetători au descoprit că unul dintre meidcamentele din această familie - citrat de ranitidină bismuth (RBC) - este ”un puternic agent SARS-CoV-2”.

”RBC poate scădea încărcătura virală în plămânii hamsterului infectat”, a anunţat Runming Wang, un cercetător de la Universitatea din Hong Kong.

”Descopeirea noastră arată că RBC este un posibil antiviral împotriva covid-19”, a subliniat el.

Faptul că testele au avut rezultate încurajatoare la animale este însă departe de a dovedi că acest mdicament poate avea un efect benefic la om.

În pofida faptului că sunt evaluate zeci de tratamente împotriva covid-19 în întreaga lume, unul singur şi-a dovedit până în prezent eficacitatea în privinţa reducerii mortalităţii, însă numai la bolnavii grav, şi anume dexametazona, un corticoid.

Un antiviral - redemsivir - reduce uşor perioada de recuperare a bolnavilor de covid-19 spitalizaţi, însă nu a dovedit beneficii în privinţa reducerii mortalităţii.

Aceste două tratamente au fost prescrise preşedintelui american Donald Trump, care s-a îmbolnăvit de covid-19. Însă amândouă prezintă inconveniente.

Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’ .

Redemsivirul este scump şi este victima unei penurii mondiale, în timp ce dexametazona are un efect imunopresor, care prezintă un risc pentru pacienţi, cu excepţia celormai bolnavi.

Cercetătorii din Hong Kong au subliniat că RBC - care este un medicament uşor disponibil şi folosit împotriva ulcerului stomacal - are un profil farmacologic sigur şi complet.

”El este folosit de decenii şi, astfel, este destul de sigur”, a declarat Runming Wang.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.