Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un MEGA-PROIECT al PSD urmează să fie pus în dezbatere publică: Anunțul lui Sorin Grindeanu

gov.ro
sorin grindeanu renault

Premierul Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită la Viena, a anunţat marţi că proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii va fi pus în dezbatere publică în următoarea perioadă.

"Suntem, cu Fondul Suveran de Investiţii, (...) în faza în care am elaborat legea şi anexele. În perioada imediat următoare, va fi pus în dezbatere publică. Va trece această perioadă de dezbatere publică (...) şi vom trimite această lege la Parlament. Eu sper ca ritmul discuţiilor în Parlament să fie unul alert, astfel încât aprobările şi tot ceea ce ţine de înfiinţarea acestui Fond Suveran de Investiţii să poată fi anul acesta pus în practică", a declarat Sorin Grindeanu în timpul unei conferinţe comune cu Christian Kern, cancelarul Austriei, care a avut loc la Cancelaria Federală de la Viena, scrie agerpres.ro.

Citește și: Probleme pentru Jennifer Lopez: Riscă să facă PUȘCĂRIE

Totodată, şeful Executivului a amintit că în România există multe discuţii legate de sistemul de impozitare.

"Sunt foarte multe discuţii legate de sistemul de impozitare (...). Ne propunem ca, în acest an, să avem creştere economică de 5,2%, toate aceste lucruri venind şi pe o relaxare fiscală care a avut loc la începutul anului. S-a scăzut TVA, s-au eliminat taxe pe acciză, taxă de stâlp ş.a.m.d. Sunt lucruri pe care le-am făcut, pe care le avem în vedere şi în perioada următoare ca şi măsuri, astfel încât să menţinem creşterea economică de peste 5% pentru anul 2017 şi (...) să rămânem în continuare unul din mediile economice cele mai prietenoase din Europa", a spus Grindeanu.

Citește și: Eleven Madison Park a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2017 / VIDEO

Pe de altă parte, premierul Grindeanu a precizat în conferinţa cu cancelarul Kern că îşi doreşte îmbunătăţirea relaţiilor dintre România şi Austria, inclusiv la nivelul ONG-urilor.

"În perioada următoare, vom încerca să trecem şi la un nivel neoficial, cel legat de ONG-uri, şi dialogul dintre România şi Austria să se poarte şi la acest nivel. Tocmai de aceea am venit cu propunerea, pe care domnul cancelar Kern a acceptat-o, ca sub Aspen Institute România să lansăm un dialog România-Austria, care să cuprindă oameni de afaceri, academicieni, profesori, personalităţi şi care să ajute (...) îmbunătăţirea relaţiilor de toate tipurile dintre România şi Austria", a mai afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.