Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru al Comisiei SRI îi cere lui Eduard Hellvig să explice care este relația sa cu liderul PSD: Dragnea, vorbim noi cu 'prietenul Edi' pentru tine

sri.ro
Eduard Hellvig

Lucian Stanciu Viziteu, parlamentar USR, membru în comisia de control al SRI, îi cere liderului PSD să discute cu directorul Serviciului formal, prin intermediul Parlamentului, menționând că orice comunicare cu acesta se face prin intermediul comisiei. De asemenea, deputatul îi solicită lui Eduard Hellvig să spună care este natura relației sale cu Liviu Dragnea.

“Domnule Liviu Dragnea, vă solicit să nu mai încălcați hotărârile și deciziile Parlamentului și să arătați mai mult respect Legislativului României. Vă amintesc că atunci când mai doriți să discutați cu "bunul dumnevoastră prieten Edi" este corect să o faceți formal, prin intermediul instituției pe care chiar dumnevoastră, din nefericire, o conduceți”, îi transmite deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, liderului PSD, printr-un comunicat de presă.

“Domnule Dragnea, vă amintesc că articolul 9, alineatul 2 din Hotărârea Parlamentului nr

30/1993 spune că orice comunicare cu Serviciul Român de Informații, deci inclusiv cu domnul director Eduard Hellvig, se face prin intermediul comisiei de control a activității Serviciului Român de Informații”, amintește liderul USR.

“Domnul Dragnea, nu știu cum comunicați dumnevoastră la Teleorman, atunci când conduceați Consiliul Județean, însă vă amintesc că arhitectura statului român are reguli stricte de comunicare, ce trebuie respectate de toată lumea, inclusiv de condamnații penal”, mai spune Stanciu-Viziteu.

Articolul 9, aliniatul 2 stipulează că “solicitările adresate Serviciului Român de Informaţii de către senatori, deputaţi, precum şi de oricare dintre comisiile parlamentare se realizează prin intermediul comisiei”, se arata in comunicat.

“Domnule Dragnea, vă invit să veniți în fața comisiei de control a SRI pentru a ne spune tot ce aveți pe suflet și pentru a ne oferi orice informații doriți. Fac acest lucru încă o dată, și o voi face și cu alte ocazii, pentru că am speranța sinceră că în cele din urmă domnul senator PSD Manda va vota totuși pozitiv audierea dumnevoastră”, mai spune Stanciu-Viziteu.

“În același timp voi solicita, tot prin comisie, directorului SRI să explice care este natura relației sale cu Liviu Dragnea și dacă există o așa-numită relație de prietenie ce îi poate afecta deciziile pe care le are de luat ca director al instituției”, mai spune Stanciu- Viziteu.

Reacția vine după ce Liviu Dragnea i s-a adresat public lui Eduard Hellvig: "Bunul meu prieteni Edi, esti de acord ca ofiterii SRI să facă cercetări penale? Aştept răspuns public sau în scris".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.