Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru CSM apără mitingul PSD-ALDE: Nu putem să scoatem propoziții din context fără să vedem că s-a cerut o justiție fără protocoale

radu tudor
victor alistar
Victor Alistar, membru al CSM din partea Societății Civile, a spus în ședința plenului, referitor la declarațiile de la mitingul PSD-ALDE privind justiția, că în cadrul adunării s-a cerut o justiție independentă, fără protocoale, menționând că este dreptul societății să critice orice putere a statului. CSM urmează să decidă dacă declarațiile liderilor politici de la mitingul de pe 9 iunie au afectat independența sistemului judiciar.

"Aș dori să facem două tipuri de analize atunci când vom stabili. Care a fost per total discursul incriminat? Nu putem scoate din context o propoziție, fără să observăm că s-a cerut o justiție independentă, neafectată de protocoale, că s-a solicitat o justiție dreaptă și echilibrată. E adevărat că acolo unde au fost interpretate subiectiv presupuse abuzuri au fost folosite licențe de limbaj, dar dacă un judecător ar vorbi așa despre un politician ce s-ar întâmpla, așa cum a spus colega mea? Să ne amintim că avem magistrați care au spus că discutăm de penali de rang înalt vorbind de o întreagă comisie a Parlamentului. (...) E adevărat că au fost licențe de limbaj când au fost criticate abuzurile. Până nu lămurim expresia „penal de rang înalt”, să nu ne grăbim să ne antepronunțăm pe o chestiune generică", a spus Victor Alistar în plenul CSM.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.