Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un membru PNL ia locul unui membru PSD in conducerea CJ Cluj

sigla noua pnl

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj are un nou vicepreşedinte, în persoana lui Mihai Seplecan (PNL), după ce Ioan Oleleu (PSD) a demisionat din această funcţie şi a renunţat la mandatul de consilier judeţean.

Mihai Seplecan a fost ales, luni, în funcţia de vicepreşedinte în şedinţa CJ Cluj, cu 21 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă", fiind singurul candidat pentru funcţia respectivă.

Celălalt vicepreşedinte al CJ Cluj a rămas Horaţiu Catarig (PNL), iar vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte e în continuare Vakar Istvan (UDMR).

La şedinţa de luni a CJ au asistat copreşedinţii PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda şi senatorul Marius Nicoară.

Surse politice au declarat pentru AGERPRES că, într-o şedinţă viitoare, Mihai Seplecan ar urma să preia atribuţiile funcţiei de preşedinte, în locul lui Vakar Istvan.

Pe 7 mai, vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu (PSD) a demisionat din funcţie, invocând faptul că majoritatea PNL şi UDMR din CJ Cluj blochează toate proiectele pe care s-a angajat să le deruleze fostul USL, care a câştigat majoritatea în CJ Cluj şi funcţia de preşedinte, deţinută de Horea Uioreanu (PNL).

Pe 19 martie, copreşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, a anunţat că pe 1 aprilie urma să aibă loc primul termen în procesul pe care l-a deschis pentru a obliga guvernul să organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, rămasă vacantă după arestarea ex-preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu. Pe 3 aprilie, Curtea de Apel Cluj decidea ca Guvernul României să organizeze alegeri pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al CJ Cluj, dar sentinţa nu e definitivă.

Pe 6 octombrie 2014, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a emis ordinul prin care constata încetarea de drept a mandatului preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), care a demisionat după ce a fost arestat şi trimis în judecată pentru corupţie.

Horea Uioreanu şi-a dat, pe 3 octombrie, demisia din funcţia de preşedinte al CJ Cluj, pe care o deţinea din anul 2012. La finalul lunii mai 2014, Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA, alături de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, fiind acuzat de luare de mită. În urma arestării lui Uioreanu, între PNL şi PSD s-a dat o luptă administrativă îndelungată, pentru a impune propria conducere a forului judeţean.

După ce PNL a reuşit să îl aleagă, cu ajutorul PDL, pe Mihai Seplecan în această funcţie, prefectul Gheorghe Vuşcan a atacat în contencios administrativ decizia consilierilor judeţeni. Acest fapt a atras după sine repunerea în funcţie a foştilor vicepreşedinţi, respectiv Ioan Oleleu (PSD) şi Istvan Vakar (UDMR). Procedura aceasta s-a repetat de două ori, ceea ce a îngreunat activitatea administrativă a CJ Cluj.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.