Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miliard de euro pentru o Românie verde - Ministrul Mediului, vești bune pentru cei care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice

RADOR
Casa Verde Fotovoltaice

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, speră ca programul Casa Verde Fotovoltaice pe anul 2022 să debuteze în luna aprilie iar timp de trei ani să beneficieze de o finanțare de un miliard de euro.

„Putem aloca mult mai mulți bani pentru acest program. Vom porni ediția 2022 sper ca undeva în aprilie. Vreau să avem un parteneriat cu autoritățile publice locale. Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro (5 miliarde de lei) pentru acest program, pe trei ani, dar ne trebuie o capacitate de implementare mult mai mare”, a spus Tanczos.

Acesta a propus administrațiilor locale să implementeze, împreună cu Ministerul Mediului, un program de fotovoltaice pentru cetățean.

„Speră să găsim o soluție administrativă, legală, ca să mergem împreună, pentru că, altfel, este imposibil pentru o autoritate centrală să implementeze un program de câteva sute de mii de dosare. Eu m-aș concentra în prima jumătate a anului pe fotovoltaice, unde impactul este imediat pentru consummator și poate reduce factura de current electric prin instalarea de panouri. Putem veni cu programul de a instala pe sute de mii de case panouri fotovoltaice”, a spus Tanczos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.