Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V au expirat în Guatemala - Guvernul dă vina pe grupurile de anti-vaccinişti

sputnik 5 vaccin

Data de expirare a unui milion de doze de vaccin Sputnik V împotriva COVID-19, achiziţionate de Guatemala din Rusia, a fost depăşită luni, a anunţat guvernul din această ţară din America Centrală, dând vina pentru această situaţie pe grupurile de anti-vaccinişti, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Din nefericire, trebuie să luăm în calcul un factor (...) care are de-a face cu o respingere a vaccinării de către o parte semnificativă a populaţiei", a declarat ministrul Sănătăţii, Francisco Coma, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit autorităţilor, campania de vaccinare din această ţară din America Centrală cu 17 milioane de locuitori s-a confruntat cu "mituri şi zvonuri", iar lucrătorii din domeniul sănătăţii au fost în unele localităţi agresaţi.

Cele 1.062.412 doze expirate de vaccin rusesc - care nu a fost încă aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii - fac parte dintr-un lot de 8 milioane de doze pe care Guatemala le-a cumpărat în aprilie din Rusia pentru suma de aproximativ 79,6 milioane de dolari (71 milioane de euro).

În acest stadiu, doar 5,6 milioane de persoane sunt vaccinate cu schemă completă în Guatemala, ţară în care au fost înregistrate 17.000 de decese din cauza COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.