DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un milion de euro pentru accesul la Sănătate în mediul rural - proiect PSD în PE

comisia europeana

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu anunță demararea proiectului său pilot privind creșterea accesului la servicii de Sănătate în mediul rural, în valoare de 1 milion de euro.

Potrivit lui Victor Negrescu, proiectul va fi pus în practică, cel mai probabil, în România - statul UE cel mai afectat de decalajele din Sănătate dintre mediul rural și cel urban. Dacă proiectul pilot se va dovedi a fi de succes în România, acesta va putea fi extins ulterior la nivel european.

La Bruxelles s-a desfășurat deja prima etapă a implementării proiectului europarlamentarului român, care a constat într-o ședință coordonată de Comisia Europeană. La dezbatere au luat parte reprezentanții oficiali ai tuturor statelor membre pe teme de sănătate, care au identificat împreună soluții și modele de succes pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor europeni din mediul rural la servicii medicale.

Din partea României au participat mai mulți experți independenți, la invitația inițiatorului Victor Negrescu. Acesta a exemplificat o serie de soluții la care s-a ajuns în urma primei ședințe pe marginea proiectului pilot.

„Principala problemă cu care se confruntă în momentul de față toată Europa este lipsa personalului medical în mediu rural, fie că vorbim despre medicină primară sau de specialitate.

Locuitorii acestor zone nu trebuie să mai înfrunte depărtarea față de spitale, iar lipsa fondurilor pentru dezvoltarea infrastructurii nu mai poate fi o scuză.

De aceea, în cadrul dezbaterii privind proiectul pilot pe care l-am inițiat, s-au identificat o serie de soluții concrete. Spre exemplu, am vorbit despre stimulente financiare sau de calificare, despre programe de locuințe pentru cei care aleg să profeseze în acest domeniu în mediul rural și despre pregătirea lor. Am mai dezbătut soluții precum parteneriatele între medicii din rural și specialiști, programe de tele-sănătate, sisteme de voluntariat și de sprijin social, dar și altele”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Următoarele etape din cadrul proiectului pilot constau în realizarea unui studiu, organizarea unei întâlniri între potențialii beneficiari (autorități locale) și Comisia Europeană, urmate de implementarea măsurilor, cel mai probabil în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.