Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milion de euro pentru reconversie profesională în IT

zf.ro
anis software web computer

eJobs România lansează primul proiect european al unei platforme de recrutare online pentru reconversie în IT, destinat în special persoanelor cu nivel scăzut de calificare, a cărui valoare ajunge la un milion de euro, informează platforma de recrutare.

Fie că este vorba de juniori sau de seniori cu ani de experienţă în piaţă, specialiştii din domeniul IT sunt cei mai căutaţi candidaţi ai momentului, susţin reprezentanţii e-Jobs.

De altfel, recrutorii din companii spun că piaţa ar putea absorbi oricând, cu lejeritate, peste 20.000 de IT-işti, atât pentru poziţiile deschise în corporaţiile multinaţionale, cât şi pentru cele din companiile mici, de tip start-up. Lupta pentru candidaţi este cu atât mai acerbă cu cât aceştia primesc oferte şi din partea angajatorilor din afara ţării, fie pentru relocare, fie pentru a lucra pe proiecte internaţionale, din România, informează Agerpres.

"Sunt nu doar foarte căutaţi, ci şi foarte bine plătiţi, încă din etapa de entry level. Tocmai de aceea IT-ul este domeniul preferat de cei care vor să facă o reconversie profesională. Cred că programatorii sunt una dintre puţinele categorii de candidaţi care nu au nevoie să îşi caute un job. Job-urile îi caută pe ei, iar ofertele sunt întotdeauna extrem de tentante. Tocmai de aceea, într-un sondaj pe care l-am realizat la începutul anului şi în care îi întrebam pe români ce planuri au pentru 2021, reconversia profesională ocupa un loc fruntaş, cu un scor mai mare decât oricând în ultimii 5 ani", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest context, eJobs dă startul Coderslab, un proiect cu finanţare europeană de reconversie profesională în IT, destinat în special persoanelor cu nivel scăzut de calificare.

"Este un proiect a cărui finanţare ajunge la 1 milion de euro şi vizează reconversia unor categorii de candidaţi care au în acest moment dificultăţi în a-şi găsi un loc mai bun pe piaţa muncii. Vorbim despre persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 65 de ani, din orice judeţ al ţării, cu excepţia Capitalei şi a judeţului Ilfov, cu cel puţin 8 clase absolvite, care în prezent au un loc de muncă, însă doresc să facă o schimbare. Ne dorim să aducem la cursuri 651 de angajaţi pe care ulterior îi vom sprijini, prin consiliere profesională, în găsirea unui nou loc de muncă. 30% dintre aceştia trebuie să fie femei, iar 196 de persoane trebuie să vină din mediul rural, să aibă peste 40 de ani sau un nivel scăzut de calificare. Foarte important de menţionat este faptul că nu este nevoie de pregătire anterioară - cursurile sunt gândite special pentru începători. Trebuie să aibă doar minimum 8 clase absolvite, să fie angajaţi şi să fie dornici să înveţe", explică Bogdan Badea.

Cursanţii vor avea de ales între cursurile de Programator Java Script, unde vor învăţa cum să dezvolte interfeţe pentru aplicaţii web sau mobile, şi Tester QA, unde vor învăţa să recunoască defectele unui produs web sau soft. Primele vor avea o durată cuprinsă între 4 şi 6 luni, iar cele de QA între 6 şi 8 săptămâni.

"Pentru a nu-i pune în situaţia de a renunţa la jobul actual, sesiunile de învăţare se vor desfăşura de luni până vineri, seara, în intervalul 18:00 - 21:00. Au loc online, deci participanţii pot intra pe platformă direct de acasă. Au nevoie doar de un webcam şi de o conexiune bună la internet. Totodată, fiind vorba despre un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, cursurile sunt 100% gratuite", mai spune Bogdan Badea.

Cei interesaţi se pot înscrie pe https://cursuri-it.ejobs.ro/cursuri/, completând formularul aferent fiecărui curs. Admiterea se va face pe principiul "primul venit, primul servit" pentru persoanele ce au dosarul de înscriere complet.

Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil, iar începând cu anul 2012 este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. Cele 4,6 milioane de CV-uri şi cele peste 1,3 milioane de aplicări lunare constituie cea mai mare bază de candidaţi activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.