Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milion de persoane din China cer eliberarea lui Pizza, cel mai trist urs polar

enational.ro
china

Un milion de persoane au cerut marţi eliberarea lui Pizza, ursul polar închis într-un centru comercial din oraşul chinez Canton (sudul ţării) a cărui sănătate mentală s-a deteriorat grav în ultimul timp, potrivit unor militanţi ai drepturilor animalelor, relatează EFE. În total 50 de organizaţii chineze au cerut în scris autorităţilor din Canton să dea dovadă de compasiune faţă de bietul animal, supranumit "cel mai trist urs polar din lume" şi au prezentat un milion de semnături ale cetăţenilor din întreaga lume pentru a susţine această cauză.

La o conferinţă de presă comună la Beijing, reprezentanţii acestor grupuri au prezentat imagini ale centrului comercial care oferă ca atracţie vizitatorilor prezenţa mai multor animale: de la un urs polar, la o vulpe şi până la o morsă. În clipul video, postat de Humane Society International (HSI), se poate vedea cum Pizza se învârte prin spaţiul minuscul în care este închis, balansându-şi capul neîncetat, sau lipindu-l de micile zăbrele - singurul contact cu exteriorul - în timp ce copiii bat în geam pentru a-i atrage atenţia iar adulţii îi fac poze.

Potrivit profesorului Alastair Macmillan, expert în medicină veterinară al HSI, comportamentul lui Pizza exprimă "frustrare şi indispoziţie" şi avertizează că în asemenea condiţii starea sa mentală s-ar putea agrava. Deocamdată centrul comercial a refuzat să dea declaraţii pe această temă, în condiţiile în care astfel de instalaţii considerate atracţii comerciale au început să se deschidă şi în alte puncte ale ţării, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.