Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milionar celebru va putea fi eliberat în curând

puscarie

Unul dintre milionarii celebri ai României e aproape de a fi eliberat din închisoare! Omul de afaceri Marius Locic, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie alături de senatorul Cătălin Voicu, ar putea fi eliberat condiţionat, după o decizie a Judecătoriei Găeşti, care a fost însă contestată de procurorii DNA.

Judecătoria Găeşti a decis, pe 20 august, că Marius Locic poate fi eliberat condiţionat după ce a executat doi ani şi patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare. Decizia a fost însă contestată, pe 21 august, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Contestaţia procurorilor se va judeca la Tribunalul Dâmboviţa, care va da o decizie definitivă. Până atunci, Marius Locic rămâne încarcerat la Penitenciarul Găeşti.

În urma deciziei definitive date, pe 22 aprilie 2013, de Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de fostul senator Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, după ce Completul de trei judecători al instanţei îl condamnase iniţial la cinci ani de închisoare.

Totodată, instanţa a dispus majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, instanţa stabilind un termen de încercare de nouă ani.

În cazul lui Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani.

Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată în 21 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, Voicu ar fi primit mită de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanţa supremă Florin Costiniu, la magistraţi şi poliţişti, pentru a obţine decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicaţi.

Omul de afaceri Marius Locic mai este judecat de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar de fraude bancare de peste 81 de milioane de euro, în care sunt acuzaţi 56 de inculpaţi, printre care fraţii Vasile şi Ioan Creştin şi mai mulţi directori de sucursale bancare. Următorul termen al procesului va fi pe 2 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.