Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un milionar thailandez a fost condamnat pentru braconarea unor animale protejate

thailanda

Un milionar thailandez a fost găsit vinovat pentru braconarea unor animale protejate, printre care un leopard negru, într-o rezervaţie, informează dpa preluată de Agerpres.

Premchai Karnasuta, preşedintele gigantului construcţiilor Italian-Thai Development, a fost condamnat la 16 luni de închisoare pentru susţinerea braconării animalelor protejate, posesie ilegală de carcase de animale protejate şi de arme de foc.

Magnatul de 64 de ani a fost arestat alături de alte patru persoane în Sanctuarul dedicat conservării vieţii sălbatice Thungyai Naresuan, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, din vestul Thailandei, în februarie 2018.

Angajaţii sanctuarului au declarat că au auzit focuri de armă şi au mers pe urma sunetului, descoperind mai multe carcase de animale protejate, printre care una de leopard negru, o specie considerată vulnerabilă. Cadavrul leopardului fusese disecat şi scalpat, au precizat aceştia, adăugând că li s-a oferit mită însă au refuzat-o.

Incidentul a provocat revoltă pe scară largă în Thailanda, mai multe persoane exprimându-şi scepticismul pe social media cu privire la capacitatea sistemului de justiţie de a-l trage la răspundere pe magnat, în condiţiile în care legea îi lasă adesea să scape pe cei bogaţi şi puternici.

De asemenea, graffiti-uri cu leoparzi negri au apărut în diferite părţi a ţării în încercarea de a pune presiune pe autorităţi să-l găsească vinovat pe Premchai.

Magnatul şi sora sa, Nijaporn Charanachitta, au fost plasaţi de Forbes în 2016 pe locul al 35-lea în lista celor mai bogaţi oameni din Thailanda, cu o avere netă de 630 de milioane de dolari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.