Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru danez le cere cetăţenilor să raporteze prezenţa imigranţilor ilegali

danemarca

Un membru al cabinetului danez le-a cerut cetăţenilor să fie în alertă în ceea ce priveşte imigranţii ilegali şi să anunţe autorităţile dacă, de exemplu, văd mulţi angajaţi în pizzerii care nu vorbesc limba daneză, provocând joi o dezbatere aprinsă în ţară, relatează DPA. 'Aş dori să le cer cetăţenilor danezi să contacteze autorităţile dacă merg la o pizzerie din oraşul lor şi, de exemplu, observă acolo mulţi angajaţi care nu vorbesc limba daneză', a declarat ministrul imigraţiei danez, Inger Stojberg, la postul de televiziune TV2.

Ea a afirmat că măsura este necesară pentru a reduce numărul de imigranţi ilegali din ţară, în condiţiile în care poliţia nu are destule resurse pentru a ajunge în fiecare colţ al Danemarcei. Postul TV2 a informat că numărul de imigranţi ilegali din Danemarca a crescut în 2016 şi a precizat că 1.348 de persoane au fost acuzate de şedere ilegală în ţară, comparativ cu anul 2015 când 877 s-au aflat în această situaţie, conform Agerpres.

Opoziţia daneză, inclusiv social-democraţii, a criticat propunerea ministrului Stojberg, afirmând că se opune creării unei societăţi de informatori. Dan Jorgensen, un purtător de cuvânt al social-democraţilor, a afirmat că partidul său este în favoarea mai multor raiduri ale poliţiei în parcuri publice sau în alte zone în care trăiesc adesea imigranţii, precum şi pentru mai multe controale la locurile de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.