Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru din Guvernul Grindeanu desființează 'revoluția fiscală': 'Va bulversa mediul de afaceri. Pentru 90% dintre IMM-uri înseamnă costuri'

Florin Jianu

Fostul ministru Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), spune că trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va conduce la o scădere a salariilor şi va genera costuri suplimentare pentru majoritatea antreprenorilor.

„Această măsură va bulversa mediul de afaceri. Vor trebui schimbate 6 milioane de contracte, atât din mediul privat, cât şi din mediul public. Era vorba că o să treacă contribuţiile de la angajator la angajat. În fapt, mai rămâne un procent la angajator. În al doilea rând, vor scădea unele dintre salarii. Noi am sesizat ca peste 90% din IMM-uri care sunt în clasă de risc scăzută, adică care nu lucrează, spre exemplu, în mine, vor fi afectate cu 0,5%”, a spus Florin Jianu, prezent la conferinţa „Topul Firmelor Private din România”, potrivit ZF.

Construcţia celei mai scumpe autostrăzi din România, blocată. DNA a demarat ANCHETĂ (surse)

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România spune că nu mai poate ţine pasul cu schimbările legislative din domeniul fiscalităţii, în sensul că nu reuşeşte să finalizeze un studiu de impact că măsura propusă este imediat modificată sau abandonată.

„La propriu nu mai putem ţine pasul. Săptămâna trecută pregătisem un studiu de impact pentru acea taxă de solidaritate de 2%. A ieşit Guvernul, a modificat-o şi a mărit şi cuantumul. Deci chiar nu mai putem ţine pasul”, a spus el.

Guvernul susţine că nici un salariu net nu va scădea în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar şi că angajatorii nu vor avea pierderi financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.