Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru important îi ţine partea Vioricăi Dăncilă în scandalul cu preşedintele Iohannis: 'Nu are de ce să demisioneze. Cu orice risc'

Klaus Iohannis Viorica Dancilă Iohannis

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că "bineînţeles" că premierul Viorica Dăncilă nu trebuie să demisioneze, susţinând că prim-ministrul şi Guvernul au avut întotdeauna deschidere şi au dorit o comunicare şi o colaborare şi Administraţia Prezidenţială, iar "acest lucru nu ar trebui uitat". "Domnul preşedinte a avut o supărare şi toată lumea a constatat", a mai afirmat Carmen Dan.

Citește și: Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Ministrul de Interne a mai spus, în contexul în care a fost întrebată de jurnalişti despre solicitarea preşedintelui Iohannis ca premierul Viorica Dăncilă să demisioneze, că Guvernul are ca obiectiv aplicarea programului de guvernare, "cu orice risc". "Domnul preşedinte a avut o supărare şi toată lumea a constatat. Vă asigur că premierul, dar şi Guvernul - care au ca obiectiv să pună în aplicare programul de guvernare, cu orice risc - au avut întotdeauna deschidere şi şi-au dorit o comunicare şi o colaborare cu Administraţia Prezidenţială, o colaborare interinstituţională. Nu cred că ar trebui să uitam lucrul acesta", a declarat Carmen Dan, întrebată despre solicitarea preşedintelui Iohannis ca premierul Viorica Dăncilă să demisioneze.

Citește și: Atenție! O nouă înșelătorie vă poate aduce o factură uriașă- Cui nu trebuie să îi răspundeți la telefon

Întrebată, de asemenea, dacă premierul ar trebui să îşi dea demisia, ministrul de Interne a răspuns: "Bineînţeles că nu". Carmen Dan a făcut aceste declaraţii la Mamaia, unde a mers să inspecteze stadiul pregătirilor pentru minivacanţa de 1 Mai. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern - BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim.

Premierul a reacţionat după aproximativ nouă ore, într-un interviu pentru România Tv. Ea a spus că nu va demisiona pentru că nu are niciun motiv, că s-a simţit jignită de aprecierile preşedintelui Klaus Iohannis şi că va merge mai departe. "Voi merge mai departe. Preşedintele nu are atribuţii în a demite un prim-ministru", a afirmat Dăncilă. Ea a mai susţinut că preşedintelle "dorea să medieze o dispută imaginară între Guvern şi BNR, dar, în acelaşi timp, vrea un război între Guvern şi Administraţia Prezidenţială", conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.