Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru israelian îl amenință pe liderul Hamas - Zilele lui sunt numărate

timesofisrael.com
protestatar Fasia Gaza

Un ministru israelian l-a ameninţat miercuri pe liderul mişcării palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, la câteva zile după un armistiţiu care a pus capăt unei explozii de violenţă, dar care a provocat o criză în cadrul coaliţiei guvernamentale israeliene, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Zilele lui Yahya Sinwar sunt numărate", a declarat ministrul locuinţelor şi construcţiilor, Yoav Galant, dând asigurări că liderul Hamas din Gaza "nu îşi va încheia viaţa într-un azil de bătrâni".

Mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza trebuie să decidă dacă vrea "să se bată împotriva Israelului şi să fie zdrobită sau să accepte dialogul, iar atunci vom dialoga", a adăugat Galant, fost general şi deputat al partidului de centru dreapta Kulanu, la un colocviu organizat la Ierusalim de cotidianul anglofon Jerusalem Post.

Ministrul pentru securitate internă, Gilad Erdan, a declarat în cursul aceluiaşi eveniment că este momentul ca Israelul "să treacă de la defensivă la ofensivă" împotriva Hamas în Gaza "reluând asasinatele ţintite împotriva liderilor terorişti ai aripii armate" a mişcării.

Israelul trebuie "să fie dispus să preia controlul în Fâşia Gaza până la destructurarea infrastructurilor teroriste. Nu am fost niciodată atât de aproape de a o face", a adăugat el.

Un armistiţiu încheiat săptămâna trecută indirect de către Israel cu Hamas şi aliaţii săi din Fâşia Gaza a pus capăt celei mai grave escaladări în enclava palestiniană după războiul din 2014. Acordul l-a determinat pe Avigdor Lieberman, susţinător al unei poziţii forte împotriva Hamas, să demisioneze din postul de ministru al apărării şi a aruncat coaliţia guvernamentală în criză.

Retragerea partidului lui Lieberman - Israel Beitenu - din coaliţia guvernamentală a provocat incertitudine privind viitorul guvernului lui Benjamin Netanyahu, care nu mai dispune decât de o majoritate de un vot din cele 120 de mandate din parlament (Knesset).

Înainte de a fi ministru, Lieberman s-a angajat să îl ucidă pe liderul Hamas Ismail Haniyeh dacă nu preda Israelului doi civili israelieni care ar fi fost ostatici ai Hamas în Gaza, precum şi rămăşiţele a doi soldaţi ucişi în războiul din 2014. Ismail Haniyeh nu a fost însă ucis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.