Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru rus a murit salvând o persoană, în timpul unui antrenament

adevarul.ro
evgheni zinicev

Ministrul rus al Situaţiilor de Urgenţă, Evgheni Zinicev (55 de ani), a murit salvând o persoană, în cursul unui antrenament, au anunțat miercuri autoritățile ruse, relatează AFP, potrivit News.ro.

Ministrul ”a murit în mod tragic în serviciu, la Norilsk, în timpul unui exerciţiu interministerial de apărare a zonei arctice, în timp ce salva viaţa unei persoane”, anunţă ministerul, potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass.

Redactorul-şef al postului rus de televiune RT, apropiat Kremlinului, a precizat că ministrul rus „se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă” și „Zinicev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci”, relatează Adevărul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru presă că preşedintele Vladimir Putin a fost informat în legătură cu moartea lui Zinicev.

Fost angajat KGB, ministrul a intrat în 1991 în serviciul de protecţie a înalţilor demnitari ruşi (FSO). Între 2006 şi 2014, a activat în serviciul de securitate al Kremlinului, fiind responsabil de paza lui Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev. În 2016 devine director adjunct al FSB, succesorul KGB, iar în 2018 ajunge ministru.

Ministerul Situaţiilor de Urgenţă răspunde problemelor de criză globală sau locală legate de situaţii de urgenţă de orice fel şi în caz de catastrofe naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.