Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru vrea ca Germania să ridice garduri de sârmă ghimpată la graniță

gard imigranti

Ministrul bavarez de finanţe, Markus Soder, a propus joi guvernului de la Berlin să securizeze graniţele Germaniei prin ridicarea unor garduri de sârmă ghimpată, dacă frontierele externe ale Uniunii Europene nu pot fi controlate altfel în faţa valului de imigranţi ilegali, sugestie imediat dezavuată de şeful executivului din Bavaria, Horst Seehofer, transmite agenţia EFE.

Citește și: Pe cine ar fi preferat Traian Băsescu șef al PSD: Era o soluţie excepţională

'Dacă frontierele externe ale UE nu sunt protejate corespunzător, atunci guvernul german trebuie să se gândească cum să le protejeze pe cele ale Germaniei. Acest lucru se poate face cu garduri de sârmă ghimpată, patrule sau alte forme de control', a indicat ministrul Markus Soder într-o declaraţie acordată săptămânalului Focus. În opinia sa, 'va trebui să discutăm despre garduri de sârmă ghimpată în Europa', apreciind totodată că ar fi fost mai bine ca cele 86 de miliarde de euro oferite Greciei ca ajutor financiar să fi fost folosite la securizarea frontierelor Europei.

Citește și: Reacția lui Dan Voiculescu după ce ANAF a anunțat că vinde sediile Antena 3: De unde vin banii

Markus Soder face parte din Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel. Dar afluxul masiv de refugiaţi, numai luna trecută întrând în Germania circa 280.000, a provocat recent divergenţe între aceste formaţiuni.

Citește și: DEMISIE ȘOC în cazul mitei lui Liviu Dragnea

Totuşi, liderul CSU şi premier al Bavariei, Horst Seehofer, s-a delimitat imediat de ideea colegului său de partid, el declarând pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung că, deşi este favorabil unor măsuri pentru diminuarea acestui flux migrator, sub nicio formă nu poate fi vorba despre ridicarea vreunui gard de sârmă ghimpată la graniţele Bavariei, regiune ce se învecinează cu Austria şi este poarta de intrare a imigranţilor în Germania.

Citește și: Sorin Oprescu, suspect de cancer! Procurorii i-au pus microfoane de ascultare în dubă

Premierul ungar Viktor Orban - care a ridicat deja un astfel de gard la graniţa cu Serbia şi construieşte acum altele la cea cu Croaţia - a fost invitat luna trecută la reuniunea anuală de toamnă a CSU, gest interpretat de mulţi drept un afront al CSU la adresa cancelarului Merkel, întrucât şeful executivului ungar este cel mai înverşunat critic al politicii acesteia de primire a refugiaţilor. În plus, la acea reuniune, politicienii bavarezi, inclusiv Horst Seehofer, şi-au exprimat sprijinul faţă de premierul ungar în demersul de a securiza graniţele Uniunii Europene în faţa imigranţilor ilegali proveniţi din ţările arabe, africane şi asiatice.

Citește și: DEZVĂLUIRILE Elenei Udrea despre ultima mișcare a DNA: S-au dus pentru relația lui cu mine

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.