Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un minstru japonez a vizitat sanctuarul Yasukuni - Gestul riscă să înfurie Coreea de Sud și China

Investing.com
Japonia

Un ministru al guvernului Shinzo Abe s-a deplasat joi dimineaţă la sanctuarul Yasukuni din Tokyo, o vizită care riscă să provoace furia vecinilor sud-coreean şi chinez pentru care acest loc de cult simbolizează imperialismul nipon, relatează AFP.

Seiichi Eto, ministru delegat pentru problemele teritoriale ale Insulelor Kurile (numite Teritoriile de Nord de către Japonia care revendică patru dintre ele) şi regiunii Okinawa (extremitatea sudică), a mers la acest sanctuar situat în centrul capitalei Tokyo, cu ocazia unui festival de toamnă, ca să aducă un omagiu celor căzuţi pentru patrie.

A fost prima vizită la Yasukuni a unui membru al guvernului Abe de peste doi ani.

Şeful guvernului nu s-a mai deplasat la acest sanctuar de la vizita contestată din 2013, la un an după revenirea la putere. Ca de obicei, el a trimis o ofrandă la acest loc de cult unde sunt onoraţi circa 2,5 milioane de morţi căzuţi pentru Japonia în timpul războaielor moderne.

Yasukuni este detestat de chinezi şi sud-coreeni după ce Japonia a inscripţionat în secret, în 1978, numele a 14 japonezi condamnaţi drept criminali de război de Aliaţi după capitularea din 15 august 1945.

Această vizită a avut loc într-un moment în care relaţiile dintre Tokyo şi Seul sunt mai tensionate ca niciodată, în special din cauza disputelor istorice care au apărut în urma ocupării Coreii de către Japonia între 1910 şi 1945.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.