Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un MIX de antivirale intră în atenția specialiștilor pentru combaterea Covid-19 - Au ÎNCEPUT deja testarea în India

teste

Combinația de medicamente antivirale umifenovir și favipiravir este testată într-un studiu clinic în tratamentul pacienților cu Covid-19 de către compania farmaceutică indiană Glenmark Pharmaceuticals, potrivit 360medical.ro.

Compania indiană a demarat, de asemenea, și un studiu clinic în care testează eficiența medicamentului favipiravir , neasociat cu alte medicamente, în tratamentul cazurilor de Covid-19.

“Cele două medicamente antivirale au mecanisme diferite de acțiune, iar combinarea lor ar putea demonstra o eficiență îmbunătățită a tratamentului”, a precizat compania, citată de Reuters.

Vineri, Ministerul Sănătății a introdus antiviralul rusesc umifenovir (cunoscut și sub denumirea comercială Arbidol) în protocolul de tratament pentru Covid-19 din România, pentru cazurile ușoare și medii ale bolii.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Arbidol (cun este cunoscut în Rusia) – substanța activă umifenovir – este un medicament antiviral pentru gripă dezvoltat în fosta Uniune Sovietică. În prezent, medicamentul este folosit mai ales în Rusia și în China.

Medicamentul nu este aprobat în UE și nici în America de Nord. Unele studii realizate în Rusia sugerează că umifenovir are o eficiență similară cu cea a Tamiflu, însă nu existe rapoarte independente care să confirme eficiența și siguranța.

Un alt medicament utilizat în tratamentul pacienților cu Covid-19 este favipiravir – care ar putea ajunge în România prin intermediul companiei Terapia Cluj. Totuși, medicamentul nu a fost inclus în protocolul de tratament de către Ministerul Sănătății, care îl consideră un medicament care poate fi, totuși, folosit în cazul în care nu sunt disponibile alte medicamente.

În luna martie, un oficial guvernamental chinez a anunțat că medicamentul favipiravir (denumire comercială Avigan) este eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Medicamentul favipiravir/Avigan a fost dezvoltat de compania Fujifilm Toyama în 2014 și este aprobat în Japonia pentru tratamentul gripei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.