Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un molar de mamut fosilizat, vechi de 100.000 de ani, piesa de rezistență a evenimentului `The collector's Room`

Artmark
licitatie online

Un molar de mamut fosilizat, vechi de 100.000 de ani, cu preţul de pornire de 400 de euro, dar şi lucrări de artă europeană, stampe japoneze, sculpturi şi piese decorative de colecţie ori obiecte istorice se regăsesc în ultima licitaţie a lunii - "The collector's Room", care va avea loc joi, la Casa de Licitaţie A10 by Artmark.

"Cea mai spectaculoasă piesă a evenimentului "The collector's Room" este un molar de mamut fosilizat, vechi de 100.000 de ani. Dintele silicifiat este însoţit de certificat de expertiză eliberat de Institutul Geologic al României şi are preţul de pornire de 400 de euro. Astfel de rarităţi se află în mari muzee şi sunt căutate de colecţionari şi pasionaţi de istorie naturală, iar apariţia exemplarului paleontologic din licitaţie reprezintă o premieră pentru România", transmite Artmark.

Sunt prezente şi valoroase piese ce provin din prestigioase colecţii precum colecţia familiei Theodor Aman, colecţia Moise Weinberg, dar şi colecţia familiei Arthur Verona.

Din colecţia familiei Theodor Aman provine setul de patru rame pentru fotografii în stil Art Deco, decorat cu intarsii din bronz argintat, care are preţul de pornire de 200 de euro, dar şi serviciul pentru aperitive din porţelan Haas & Czjzek (preţul de pornire de 200 de euro), format din platou şi şase platouri pentru servit, decorat cu mure.

Din colecţia istorică a pictorului Arthur Verona provine tabachera din aur, decorată central cu blazon, cu buton diamant, care are preţul de pornire 3.700 de euro, dar şi un flacon din sticlă pentru parfum, cu montură din aur, decorat cu perle şi ametiste, ce are preţul de pornire de 1.200.

Obiectele unice din cadrul licitaţiei sunt completate de piese cu rol utilitar, un exemplu fiind o garnitură pentru şemineu din bronz dore, formată din ceas şi pereche de sfeşnice, cu mecanism Hippolyte Azur, care are preţul de pornire de 2.500 de euro.

De asemenea, vor fi licitate şi opere de artă semnate de celebrul pictor Karl Kaufmann: "Vedută napoletană" (preţ de pornire 800 de euro); "Canal din Amsterdan" (preţ de pornire 800 de euro); "Port din Napoli, cu Vezuviul pe fundal" (preţ de pornire 800 de euro); "Căsuţa de la poalele munţilor Alpi" (preţ de pornire 1.000 de euro).

Piesele din cadrul licitaţiei "The collector's Room" sunt expuse, până joi, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviţă, în intervalul orar 10,00-20,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.