Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un monument în memoria polițiștilor rutieri căzuți la datorie se va ridica pe Calea Victoriei

www.stirimondene.eu
politia rutiera

Lucrările pentru amplasarea monumentului de for public „În memoria polițiștilor rutieri căzuți la datorie” au început. Monumentul va fi ridicat pe Calea Victoriei, nr. 19, lângă sediul Direcției Generale de Poliție București, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Primăria Capitalei, anunță MEDIAFAX.

Primăria București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, a anunțat, miercuri, că sunt în desfășurare lucrările pentru amplasarea monumentului de for public „În memoria polițiștilor rutieri căzuți la datorie”.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

Monumentul va fi amplasat pe Calea Victoriei nr.19, lângă sediul Direcției Generale de Poliție a municipiului București și este opera artistului plastic Ioan Ladea.

Opera a fost donată Primăriei București de către Corpul Național al Polițiștilor și a fost inclus în domeniul public al Municipiului București, în administrarea Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, prin Hotărârea de Consiliu General al Municipiului București nr.550/ 24 octombrie 2019.

Inițiativa de realizare a acestui monument aparține lui Cornel Gigină, sprijinit de Corpul Național al Polițiștilor, Direcția Generală de Poliție a municipiului București, Brigada Rutieră și cu susținerea Inspectoratului General al Poliției Române.

Citește și: EXCLUSIV În stare de alertă, SPP face noi achiziții de mașini! Limuzine de peste 100.000 de euro

„Monumentul este realizat din metal și va fi amplasat pe un soclu de beton, placat cu granit, cu elemente de iluminat înglobate. Pe o placă din piatră este gravat textul <În memoria polițiștilor eroi care și-au pierdut viața în misiuni legate de siguranța și liniștea cetățenilor României>”, potrivit comunicatului citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.