Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un mort și zeci de răniți indică bilanțul tragic al seismului de 6,4 grade din Filipine

www.cnn.com
incendiu Filipine

Seism cu magnitudinea 6,4 în Filipine; o persoană decedată, zeci de răniţi, potrivit Agerpres.

Un seism cu magnitudinea 6,4 produs miercuri în sudul statul Filipine a provocat decesul unui copil şi a rănit peste 20 de persoane, informează Reuters.

Potrivit informaţiilor pe care autorităţile guvernamentale au început să le primească de pe teren, din insula Mindanao, unde a fost localizat epicentrul seismului, cutremurul a provocat fisuri în structurile unor clădiri şi locuinţe, locuitorii ieşind în grabă din magazine şi birouri, precum şi pene de curent.

"Directorul spitalului nostru a anunţat decesul unui copil în urma seismului", a precizat Reuel Limbungan, primarul oraşului Tulunan din provincia North Cotabato, într-o declaraţie pentru postul de radio DZMM. Alte două persoane au fost rănite, a menţionat acesta.

Seismul a zguduit de asemenea Davao City, oraşul natal al preşedintelui Rodrigo Duterte şi unul dintre cele mai populate din ţară.

În oraşul Magsaysay, din provincia învecinată Davao del Sur, 20 de persoane au fost rănite de fragmente de moloz prăbuşite şi de piese de mobilier dărâmate, a declarat pentru DZMM Anthony Allada, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

"Multe locuinţe au fost distruse în totalitate... O altă persoană este în stare gravă", a mai spus Allada.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

Municipalitatea M'lang din provincia Cotabato a anunţat trei persoane rănite, potrivit declaraţiei viceprimarului Joselito Pinol pentru DZMM.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), seismul s-a produs la o distanţă de 69 de kilometri nord-vest faţă de oraşul General Santos din insula Mindanao, la ora 11:37 GMT. Epicentrul s-a situat la circa 80 de kilometri sud-vest de Davao.

"Am simţit o zguduitură foarte puternică, după care a urmat o pană de curent. Am văzut oameni ieşind în fugă din clădiri. Ne-am panicat, ne-am îndreptat spre ieşire", a spus Naru Guarda Cabaddu, un consultant în domeniul hotelier aflat în vizită la Kidapawan City, localitate situată între epicentrul seismului şi Davao.

Filipine se află în Cercul de Foc al Pacificului şi se confruntă deseori cu mişcări telurice.

Directorul agenţiei seismice din Filipine, Renato Solidum, a declarat pentru postul de ştiri ANC că este probabilă producerea unor replici în urma seismului, considerat puternic şi cu potenţial de a provoca distrugeri grave.

"Pot avea loc replici. Unele dintre acestea vor fi resimţite, cel mai probabil, la intensităţi mici. Dar nu putem elimina posibilitatea unor intensităţi similare, care pot fi resimţite în zona epicentrului", a adăugat oficialul filipinez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.