Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un motan i-a salvat viața stăpânei sale de peste 50 de ori

pisica

Un motan din Marea Britanie, Walter, i-a salvat viața stăpânei sale de peste 50 de ori, detectând crizele de diabet pe care aceasta le făcea în somn, potrivit The Sun, scrie Mediafax.

Hazel Parkyn, fostă asistentă medicală, din Dorset, Marea Britanie, suferă de diabet de tipul I și, dacă îi scade glicemia în timp ce doarme, poate suferi convulsii și chiar să intre în comă, consecințele fiind potențial fatale.

Motanul Walter, în vârstă de nouă ani, a salvat-o pe stăpâna sa din astfel de situații, de peste 50 de ori.

Walter poate detecta modificările chimice care se produc în corpul femeii în momentul în care îi scade glicemia și o atinge pe față până se trezește.

Hazel spune că, inițial, și-a luat un câine, un labrador pe nume Chloe, care să o ajute special cu această boală, însă patrupedul nu a putut fi dresat în acest sens. Ulterior, l-a adoptat și pe Walter.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi - Cod galben de ploi, ninsoare și viscol în 27 de județe

Femeia a mai povestit că, prima dată când acesta a ajutat-o, ea nu și-a dat seama ce face acesta. Motanul a trezit-o într-o noapte și, când a încercat să aprindă lumina, femeia și-a dat seama că este amețită și că i-a scăzut glicemia. După ce și-a măsurat glicemia, și-a dat seama că scăzuse la un nivel potențial fatal.

Clare Hemington, specialist în comportament felin, a explicat pentru The Sun că pisicile au simțul mirosului de 14 ori mai puternic decât al oamenilor.

Medicul Marios Anastasiadis a spus că sunt binecunoscute cazurile de câini care pot detecta crizele de diabet, dar că este pentru prima dată când aude că o pisică poate face acest lucru.

Diabetul este caracterizat de creşterea anormală a nivelului de zahăr în sânge. Diabetul de tipul I atinge în general subiecţii tineri şi reprezintă cam 10% din totalul cazurilor, în timp ce diabetul de tip II apare mai ales la vârsta adultă şi este influenţat de obezitate şi sedentarism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.