Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un muzeograf din Sibiu îmbrăcat în jandarm veghează la respectarea măsurilor de protecţie împotriva noului coronavirus

Facebook
covid 19 coronavirus

Un muzeograf îmbrăcat în uniforma folosită urmă cu un secol de jandarmii rurali va veghea, de joi până duminică, în cel mai mare muzeu în aer liber, Muzeul ASTRA, la respectarea măsurilor de protecţie împotriva noul coronavirus, potrivit Agerpres.

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

"Jandarmul rural, personaj al satului şi al statului, va fi prezent la datorie prin Muzeul ASTRA, în cadrul programului 'Animă ASTRA'. Este vorba despre colegul nostru muzeograf, Adrian Alexe, care va îmbrăca o uniformă specială de vară, un costum din anii 1895-1916, o replică realizată pe baza unei cercetării ştiinţifice. Tunica albă este prezentă în schiţa 'La conferinţă. Documente omeneşti', de Jean Bart (...). În schiţă este amintită o conferinţă despre combaterea holerei, în Dobrogea anului 1912. Rolul din trecut al jandarmului va fi reinterpretat în contextul pandemiei actuale, începând de mâine până la sfârşitul săptămânii", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA Sibiu, Cosmin Călinescu.

Muzeograful îmbrăcat în jandarm va lua temperatura vizitatorilor şi le va aminti regulile de distanţare fizică. Acesta va patrula prin muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru a veghea dacă vizitatorii respectă aceste reguli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.