Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un muzician s-a sinucis, după ce a fost acuzat pe nedrept de abuzuri sexuale asupra unui minor

sinucidere

Armando Vega Gil, basistul și fondatorul trupei rock mexicane Botellita de Jerez, s-a sinucis, după ce a publicat o scrisoare de adio pe rețeaua de micro-blogging Twitter în care susținea că a fost acuzat pe nedrept de abuzuri sexuale asupra unui minor, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Vega Gil, în vârstă de 64 de ani, a spus că a fost acuzat că a abuzat și a hărțuit sexual o femeie pe vremea când aceasta avea 13 ani. Acuzația a venit de la o sursă anonimă și a fost publicată pe Twitter prin intermediul hashtag-ului #MeTooMusicosMexicanos (#MeTooMuzicieniMexicani).

Basistul a afirmat, în scrisoarea sa de adio, că acuzația este falsă. El a continuat spunând: "Vreau să fie clar că moartea mea nu este o declarație a vinovăției, din contră, este o declarație radicală de nevinovăție. Doresc doar să curăț drumul pe care va umbla fiul meu în viitor".

Paola Hernandez, reprezentanta trupei Botellita de Jerez, a spus că a vorbit cu Armando Vega Gil în jurul orei locale 2.00 dimineața, cu foarte puțin timp înainte ca muzicianul să își ia viața. Hernandez a declarat, într-un interviu pentru un post de radio, că basistul era "foarte trist și nervos, nu știa cum să își spele reputația" și că era îngrijorat de reacția pe care urma să o aibă fiul său.

Citește și: Suspectul în cazul asasinării rapperului Nipsey Hussle a fost identificat

Moartea lui Vega Gil a stârnit dezbateri pe rețelele de socializare online din Mexic. Unii utilizatori au susținut că basistul ar fi trebuit să apeleze la justiție pentru a-și demonstra nevinovăția, în timp ce alții au susținut că opinia publică, în special cea din mediul online, l-a găsit deja vinovat și i-a pătat imaginea.

Reacțiile sunt în contrast cu mesajul transmis de muzician la sfârșitul scrisorii: "Nu învinovățiți pe nimeni pentru moartea mea, acest suicid este o decizie conștientă, voluntară și personală. Pe curând!".

Botellita de Jerez a fost o trupă rock mexicană fondată în Ciudad de Mexico în 1982. Stilul ei muzical era reprezentat de un amestec de muzică rock cu genurile mexican mariachi, cubanez son și muzica populară columbiană (cumbia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.