Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nord-coreean și-a luat de băut pe datorie, cu carnetul de partid. Ce s-a întâmplat

www.lapresse.ca
băutură, alcool

Autoritățile din Coreea de Nord verifică toate carnetele de membru de partid, după ce un bărbat l-a folosit pentru a-și lua de băut pe datorie, dar nu a mai plătit, murdărind astfel „bunul renume al partidului”.

Calitatea de membru al Partidului Muncitorilor din Coreea era considerată a fi un privilegiu pentru că venea cu multe beneficii pentru oameni, cum ar fi obținerea unui loc de muncă mai bun, accesul la educație și case mai bune. Iar pentru a deveni membru de partid, un cetățean trebuie să se afirme în mod deosebit.

Dar, după ce economia țării s-a prăbușit, guvernul nu mai poate să ofere aceleași avantaje membrilor de partid. Însă carnetul de partid încă deschide uși, iar un bărbat și-a luat pe datorie de băut cu el, fapt inacceptabil pentru autorități. Astfel, în orașul de coastă Chongjin, din provincia nord-estică Hamgyong, au fost desfășurate razii pentru identificarea bărbatului și nu numai, potrivit Radio Free Asia, citat de Digi24.

„Am aflat despre controale a doua zi”, a declarat un locuitor din Chongjin pentru RFA, sub rezerva anonimatului. „Este căutat un membru al partidului de sex masculin... A luat niște alcool lăsând carnetul de membru al partidului și a promis că va plăti a doua zi.”

Potrivit sursei, bărbatul nu s-a mai întors nici măcar după 15 zile mai târziu, așa că vânzătorul a predat carnetul comitetului local și l-a denunțat. La scurt timp după denunț, autoritățile locale au început raziile în tot orașul. Autoritățile verifică acum dacă membrii de partid au carnetele în stare impecabilă, în semn de respect.

Toți membrii de partid sunt obligați să-și poarte carnete la ei, puse în folie în partea stângă a pieptului. Dar majoritatea membrilor își aduc carnetele doar la întâlnirile de partid și alte ocazii speciale. Dacă membrii de partid sunt prinși fără carnet sau cu acesta în stare proastă, riscă excluderea din partid și pierderea tuturor beneficiilor.

Însă acum membrii au devenit indiferenți față de statutul lor, pentru că nu mai au mari beneficii și puțini oameni mai vor acum să intre în partid.

„În trecut, toți bărbații voiau să devină membri de partid. Dar tinerii nu mai vor”, a mai spus sursa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.