Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou adversar pentru Iohannis! Mircea Diaconu, pregătit să intre în ring: 'Îmi voi anunţa azi intenţia de candida ca independent la Preşedinţie'

Mircea Diaconu

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu ar urma să-şi anunţe, astăzi, la ora 16.00, pe treptele Ateneului Român, intenţia de a candida ca independent la Preşedinţia României, însă surse politice au declarat pentru G4Media că ar urma să fie susţinut de viitoarea Alianţă politică formată dintre Pro România şi ALDE.

”Nu voi anunţa candidatura, ci intenţia de a candida. Mai sunt nişte paşi,  nişte eforturi. Potrivit legislaţiei, e greu să parcurgi aceşti paşi până la capăt ca indepedent. Azi o să anunţ o intenţie, pe parcurs se poate transforma în candidatură, în caz că apare un sprijin”, a declarat Diaconu pentru G4Media.ro.
”Nu am avut discuţii cu Pro România şi ALDE pentru susţinere. Vreau să cer susţinere de peste tot”, a mai spus Diaconu.
Nu este clar în acest moment dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va mai candida la preşedinţie. Conducerea ALDE şi Pro România ar urma să se reunească luni, mai scrie G4Media.ro.
Pentru a candida ca independent, Diaconu are potrivit legii  nevoie de 200.000 de semnături, la fel ca în cazul candidatului partidelor. Independenţii nu au dreptul la observatori în secţiile de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.