Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou atac rasist la Roma! Mașini ale românilor, incendiate/ REACȚIA MAE

UPDATE - Vezi reacția MAE

Românii sunt ținta unor atacuri rasiste la Roma! Deja sunt 9 cazuri, în doar o săptămână, de mașini ale românilor care lucrează la Roma care au fost incendiate. Totul pare că are loc pe fondul declarațiilor xenofobe din ultimul timp ale Partidului Liga Nordului.

MAE și Ambasada României au fost anunțate și au fost făcute plângeri la Carabinieri.

Aflat la fața locului, deputatul de Diaspora Aurelian Mihai, acum membru PNL, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că: ”E îngrijorător ceea ce se întâmplă. E vorba despre două familii din Satu Mare, oameni liniștiți și la locul lor care își vă de serviciul lor și care pățesc astfel de necazuri. Eu sunt la fața locului. E a noua mașină arsă și ceea ce se întâmplă e inacceptabil.

Au fost depuse plângeri și Carabienierii cercetează acest lucruris și sper să ducă ancheta până la capăt. În caz contrar, statul român trebuie să acționeze altfel. Oamenilor le e frică și ne-au cerut ajutorul. Am sesizat și MAE și Ambasada României la Roma și voi cere măsuri împotriva acestui partid xenofob, Liga Nordului, atât la București, cât și la Bruxelles.”.

Duminica trecută, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la un incident care a avut loc dimineața, în urma căruia cinci mașini cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.