Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou atentat revendicat de Statul Islamic: Peste 35 de victime, vizat a fost președintele

teroristi jihadisti statul islamic

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 15 rănite într-un atac cu maşină capcană ce a avut loc joi în aproape de palatul prezidenţial din Aden, capitala provizorie a Yemenului, atentatul fiind revendicat de către gruparea teroristă Statul Islamic, relatează agenţia DPA.

Potrivit unor oficiali din domeniul securităţii, printre morţi se află membri ai pazei palatului şi civili. Atentatul a avut loc la un punct de control situat la circa 1.500 de metri de palat.

Citește și: Cristi Borcea a dat o nouă lovitură: Are o amantă foarte tânără și în Constanța

Preşedintele yemenit, Abd Rabu Mansour Hadi, se afla în palat când a explodat maşina capcană, a relatat televiziunea Al-Arabiya, cu sediul în Dubai.

Purtătorul de cuvânt al consiliului local din Aden, Nazar Anwar, a afirmat că atacul a vizat un convoi al guvernatorului oraşului, recent numit, care era în drum spre palat. Maşina a explodat când membrii pazei au oprit-o la punctul de control, a precizat Anwar. Guvernatorul şi gărzile sale de corp au scăpat nevătămaţi.

Citește și: SEX Ce se mai discută în ședința Consiliului General al Primăriei București: Propuneri de partide de sex pentru mai multe femei / VIDEO

Într-un comunicat postat online, Statul Islamic a afirmat că a fost vorba de un atentat sinucigaş, ce a provocat moartea a cel puţin 10 membri ai pazei prezidenţiale şi rănirea altor 20, informaţii ce nu au putut fi verificate independent.

Guvernul preşedintelui Hadi îşi are sediul în Aden, deoarece capitala yemenită Sanaa este sub controlul rebelilor şiiţi houthi, susţinuţi de către Iran, informează agerpres.ro

Citește și: Iată ce LOCURI SECRETE a decis Google să ȘTEARGĂ de pe Google Earth

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.