Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou atentat sângeros în Pakistan: 13 răniţi

atentat Pakistan

O bombă care ar fi vizat un judecător a rănit joi 13 oameni în oraşul pakistanez Quetta, au anunţat responsabili locali, la câteva zile după un devastator atentat sinucigaş, în care au murit numeroşi avocaţi din acest oraş din sud-vestul Pakistanului, informează AFP. 'Bomba a fost ascunsă pe un pod din oraş şi ea a explodat imediat după ce a trecut vehiculul unui judecător', a precizat Akbar Harifal, responsabil pentru afaceri interne din Balucistan, provincie instabilă a cărei capitală este Quetta.

Judecătorul, Zahoor Shehwani, a supravieţuit atacului, însă deflagraţia a lovit escorta sa, rănind patru poliţişti şi nouă trecători. Acest bilanţ a fost confirmat de un ofiţer al poliţiei locale, Hamid Shakeel. Nicio grupare nu a revendicat acest atac, care a intervenit la trei zile după un atentat sinucigaş comis în faţa unui spital din Quetta, unde s-au reunit numeroşi avocaţi veniţi să se reculeagă în faţa rămăşiţelor umane ale decanului avocaţilor din barou, asasinat cu câteva ore înainte. Cel puţin 73 de persoane au fost ucise, printre care numeroşi avocaţi cu experienţă. Atentatul de luni, revendicat de o fracţiune talibană, apoi de jihadişti din gruparea Stat Islamic (SI), a creat un vid în comunitatea apărătorilor drepturilor omului din oraş, care are o sarcină dificilă în această regiune extrem de săracă şi periculoasă, subliniază observatorii.

Numeroase grupări armate islamiste, confesionale sau separatiste, seamănă violenţă în această regiune. Autorităţile civile sunt percepute ca fiind corupte, iar armata este acuzată de violenţe în această provincie bogată în resurse naturale şi strategică dat fiind importantele investiţii chineze menite să stabilească o legătură rutieră şi energetică între vestul Chinei şi Marea Arabiei, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.