Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou butoi cu pulbere s-ar putea reaprinde în Asia: Militarii indieni sunt pregătiți să intre în Pakistan

ClearIAS
india pakistan

Ministrul apărării din India, Rajnath Singh, a dat asigurări, într-un interviu acordat portalului de ştiri CNN News18, că guvernul indian este dispus să intre pe teritoriul Pakistanului pentru a-i învinge pe teroriştii care evadează peste graniţă după ce au încercat să desfăşoare activităţi teroriste în India, transmite sâmbătă EFE, potribit Agerpres.

"Dacă el (teroristul) fuge în Pakistan, îl vom urmări şi îl vom învinge pe pământ pakistanez", ca parte a capacităţii de răspuns a Indiei de a pune capăt terorismului transfrontalier, a declarat Singh.

Singh a răspuns în acest fel la o întrebare legată de o investigaţie publicată joi de ziarul britanic The Guardian, în care se afirma că guvernul indian a ucis aproximativ 20 de persoane în Pakistan începând din 2020, ca parte a unei strategii mai ample de eliminare a teroriştilor care caută adăpost în străinătate.

Potrivit ziarului britanic, pe baza documentelor şi mărturiilor oficialilor indieni şi pakistanezi, agenţia de informaţii indiene ar fi început să comite asasinate în străinătate, ca parte a unei "abordări curajoase" a securităţii naţionale, operaţiune care ar fi controlată de biroul prim-ministrul indian Narendra Modi.

 

Reacția Pakistanului


La rândul său, ca răspuns la declaraţiile lui Singh, guvernul Pakistanului a emis o declaraţie sâmbătă aceasta în care a denunţat "comentariile provocatoare" ale Indiei vecine.

"Afirmaţia Indiei că este pregătită să execute extrajudiciar mai mulţi civili, declaraţi în mod arbitrar 'terorişti', în interiorul Pakistanului, constituie o recunoaştere clară a vinovăţiei", a transmis Ministerul de Externe pakistanez.

În acest sens, ministerul de la Islamabad a cerut comunităţii internaţionale să tragă ţara vecină la răspundere "pentru acţiunile sale atroce şi ilegale".

Cele două puteri nucleare au cunoscut cea mai mare escaladare a tensiunilor din ultimele decenii în 2019, când New Delhi a susţinut că a bombardat o tabără de pe teritoriul pakistanez a grupării teroriste Jaish-e-Mohammed (JeM).

Această grupare a revendicat în februarie 2019 atacul din Caşmirul administrat de India, în care 42 de ofiţeri de poliţie au murit, în ceea ce a fost cel mai grav atac din regiune din ultimele trei decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.