Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou butoi cu pulbere stă să explodeze! Taiwanul respinge vehement planul Chinei şi efectuează noi exerciţii militare

China Taiwan

Taiwanul respinge modelul "o ţară, două sisteme" propus de Beijing într-o Carte Albă publicată în această săptămână, a declarat joi Ministerul de Externe al insulei autoguvernate, citat de Reuters, scrie AGERPRES.

Numai populaţia Taiwanului îşi poate decide viitorul, a afirmat purtătoarea de cuvânt a ministerului Joanne Ou într-o conferinţă de presă în capitala Taipei.

China se foloseşte de vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi la Taipei ca "scuză pentru a crea o nouă normalitate de a intimida populaţia Taiwanului", a adăugat Ou.

Printre altele, armata taiwaneză a efectuat joi un nou exerciţiu cu muniţie reală, după ce Beijingul a încheiat cele mai importante manevre militare organizate vreodată în jurul insulei, adaugă France Presse.

Aceste manevre în comitatul Pingtung (sud) au început la 8.30 (0.30 GMT) şi au durat o oră, a explicat purtătorul de cuvânt al Corpului 8 al armatei Lou Woei-jye.

Transmisia în direct a arătat piese de artilerie aliniate pe coastă şi soldaţi, repartizaţi în unităţi, trăgând unul după altul cu obuziere în larg.

Taiwanul a efectuat deja un exerciţiu militar marţi în Pingtung. Sute de bărbaţi au participat la ambele sesiuni, potrivit armatei.

Potrivit autorităţilor, aceste exerciţii erau deja programate şi nu sunt un răspuns la cele ale Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.