Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou candidat în cursa pentru șefia SPD

steag germania

Un alt membru al Partidului Social Democrat (SPD) din Germania intenţionează să se înscrie în cursa pentru şefia formaţiunii politice de centru-stânga, relatează dpa, arată agerpres.ro

Mario Lavan, din landul Renania-Palatinat din sud-vestul Germaniei, a luat decizia să candideze împotriva favoritei Andrea Nahles, care a primit deja un sprijin din partea conducerea partidului pentru poziţia de preşedinte. 

"Este decizia mea personală să fac acest pas, deoarece cred că SPD are nevoie de o reconstrucţie totală", a spus sâmbătă Lavan pentru dpa. 

Informaţia despre candidatura sa la conducerea partidului a apărut prima dată în cotidianul german Allgemeine Zeitung din oraşul Mainz. 

În contextul în care partidul a continua să scadă tot mai mult în sondajele de opinie, Martin Schulz a decis la începutul lunii februarie să plece din fruntea formaţiunii. 

Nahles, care se află în fruntea grupului parlamentar al partidului, a primit imediat sprijin din partea conducerii, dar se confruntă cu opoziţia altor membri, care nu sunt de acord cu un astfel de transfer al puterii la vârful formaţiunii. 

Printre alţi candidaţi se numără şi primarul din Flensburg, Simone Lange, care a precizat într-o scrisoare recentă către conducerea SPD că decizia sa de a candida împotriva lui Nahles este motivată de dorinţa de a acorda membrilor partidului "o altă voce şi de a-i consulta serios în acest proces de luare a deciziilor". 

Alţi doi membri ai SPD au anunţat de asemenea că intenţionează să candideze: Dirk Diedrich, din districtul Dithmarschen din nordul ţării, şi Udo Schmitz, din oraşul Stadland din nordul ţării. 

Alegerile vor avea loc la conferinţa partidului de la 22 aprilie de la Wiesbaden

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.