Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou caz alimentează temerile despre AstraZeneca: O femeie din Norvegia a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, după ce s-a vaccinat

Agerpres - Reuters
Norvegia

Norvegia a anunţat luni moartea prin hemoragie cerebrală a unei îngrijitoare în vârstă de până în 50 de ani, care a fost spitalizată după ce a fost vaccinată cu vaccinul împotrova covid-19 AstraZeneca-Oxford, fără să se stabilească, în acest stadiu, vreo legătură cu vaccinarea, relatează AFP.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Acesta este al doilea caz de acest fel semnalat în decurs de câteva zile în această ţară din Nord, care a suspendat joi, ”din precauţie”, utilizarea vaccinului dezvoltat de către laboratorul anglo-suedez.

Autorităţile sanitare norvegiene au anunţat sâmbătă spitalizarea a trei membri ai personalului de îngrijire, suferind de trombocitopenie - o cantitate anormal de mică de trombocite -, sângerări şi prezentând cheaguri de sânge.

Prezentaţi ca fiind relativ tineri, aceşti îngrijitori au fost vaccinaţi anterior cu vaccinul AstraZeneca Oxford.

Unul dintre cei trei îngrijitori, prezentat drept o femeie în vârstă de până în 50 de ani, care se afla într-o ”stare bună de sănătate”, a murit duminică, în urma unei hemoragii cerenbrale, au anunţat autorităţile sanitare.

Ea a fost spitalizată joi, la aproximativ o săptămână după ce a fost vaccinată cu vaccinul AstraZeneca-Oxford.

”Nu putem exclude şi nici confirma că acest lucru are vreo legătură cu vaccinul”, a declarat, într-o conferinţă de presă, un reprezentant al Agenţiei norvegiene a medicamentului Steinar Madsen.

Starea sănătăţii celorlalţi doi îngrijitori spitalizaţi este ”staţionară”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.