Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou caz de dopaj în ciclism: O cunoscută echipă şi un ciclist celebru, pe lista neagră

www.all-len-all.com
doping

Ciclistul britanic Bradley Wiggins și conducerea echipei sale Sky fac obiectul unei anchete a Agenției antidoping britanice (UKAD) pentru un colet medical primit înaintea Turului Franței 2011, scrie vineri Daily Mail. Potrivit cotidianului britanic, Federația britanică de ciclism nu a putut identifica substanța prezentă în colet, însă a indicat că acesta nu conținea triamcinolon, un steroid care tratează problemele de astm de care suferă Wiggins.

Sky a reacționat după dezvăluirile făcute de Daily Mail, asigurând că va face propria sa ''anchetă internă''. ''Noi suntem încrezători de faptul că nu a fost comisă nicio faptă rea'', a declarat echipa Sky într-un comunicat, reafirmându-și ''angajamentul'' în favoarea unui ciclism ''curat''. La rândul său, UKAD a indicat joi seara că va face o anchetă în legătură cu acest caz, nedorind să comenteze mai mult, pentru a proteja ancheta.

Câștigător al Turului Franței 2012 și cvintuplu campion olimpic, Bradley Wiggins s-a apărat la mijlocul lunii septembrie de acuzațiile de dopaj apărute în urma publicării unor informații confidențiale de grupul de hackeri ruși 'Fancy Bears', explicând că a beneficiat de o autorizație de utilizare a unui tratament terapeutic (AUT) pentru a lua acest produs. Ulterior a apărut și informația că Wiggins (36 ani) ar fi beneficiat de injecții cu un steroid interzis, triamcinolon, pentru a-și trata astmul înaintea a trei curse majore (Turul Franței 2011 și 2012 și Giro 2013), conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.